Zelfbeleggen, is dat een goed idee?

0
276

Zelfbeleggen is tegenwoordig een aantrekkelijke en populaire optie omdat sparen bijna geen geld meer oplevert. Daarbij kun je op meerdere manier zelfbeleggen, waardoor je er ook mee kunt beginnen als je het nog nooit hebt gedaan. Je moet natuurlijk wel weten waar je mee bezig bent en hoe het precies werkt, dus als je het nog nooit gedaan hebt, is het goed om je te laten helpen door iemand die er verstand van heeft. Zelfbeleggen is namelijk niet zomaar iets, en ook al is het ook voor nieuwkomers, er komt alsnog veel bij kijken. Maar wat is zelfbeleggen dan eigenlijk?

Wat is zelfbeleggen

Het woord zegt het eigenlijk al, zelfbeleggen is simpelweg beleggen. Je kunt hiermee beginnen door een account aan te maken bij een broker en vervolgens kun je beginnen met handelen op de beurs. Bij de broker waar je je aanmeldt, kun je bijvoorbeeld in aandelen beleggen. Er zijn meerdere beleggingsopties, zo kun je bijvoorbeeld ook deelnemen in beleggingsfondsen. En wat doet een broker dan precies?

Wat doet een broker

Een broker is een platform die jouw opdrachten uitvoert. Het is dus niet zo dat een broker voor jou kan gaan beleggen, je moet alles zelf doen en daarom is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Wel kun je bij de meeste brokers gebruik maken van digitale hulpmiddelen. Zo kunnen er filmpjes worden aangeboden, maar ook opleidingen, cursussen en zoekfuncties. Je kunt ook beginnen met daytrading via een broker. Maar wat is daytrading en wat is dan de beste broker voor daytrading?

Beste broker voor daytrading

Allereerst; wat is daytrading? Daytrading is het kopen en verkopen van een financieel instrument, wat beide op dezelfde dag gebeurt of zelfs meerdere keren per dag. Dit kan behoorlijk lastig zijn en als je hiermee wilt beginnen, wordt er aangeraden om vooraf een cursus te volgen hoe je precies te werk moet gaan. Als je uiteindelijk wilt gaan beginnen met daytrading, ga je op zoek naar de beste broker voor daytrading. Vaak kun je websites bezoeken die een aantal brokers op een rijtje zetten en deze ook beoordelen. Aan de hand hiervan kun je bekijken welke broker het beste aansluit bij je wensen. Zo wordt er bijvoorbeeld aangegeven hoeveel handelsmogelijkheden er zijn, of er educatiemogelijkheden zijn en of het platform gebruiksvriendelijk is. Ga jij beginnen met daytrading en op zoek naar de beste broker voor daytrading?