Alles wat je moet weten over technische analyses

0
243

Als het gaat over cryptocurrency's hoor en lees je wel vaker de term DYOR. Met deze term, die staat voor Do Your Own Research, wil men aangeven dat je voor het handelen in deze digitale munten maar beter zelf grondig onderzoek kunt doen naar de mogelijkheden, dan zomaar af te gaan op wat anderen erover te verkondigen hebben. Zeker binnen de cryptowereld zijn er zoveel mensen te vinden die menen de waarheid in pacht te hebben dat het moeilijk wordt om je hierop te baseren. Wat de ene als ultieme tip aanziet, zal door de andere als pure onzin afgedaan worden en omgekeerd. Probeer hier nog maar eens een strategie uit te halen die de moeite loont, het lukt je nauwelijks.

Het belang van technische analyses

Stel dat je een bedrag ter beschikking hebt dat je kunt missen en wil investeren in verschillende cryptocurrency's. Je wil Bitcoin kopen bijvoorbeeld omdat het je een veelbelovende munt lijkt waarmee je net als anderen in het verleden mooie winsten kunt realiseren voor je kapitaal. Wat dan van het grootste belang is, is het bepalen van het juiste moment om aan te kopen en dit kan je doen aan de hand van een technische analyse van de munt. Op basis van grafieklijnen, patronen en indicatoren krijg je inzicht in de koersbewegingen en ga je zo het punt ontdekken waarop de kans op een sterke stijging het grootst is. Om wat we hier vertellen beter te begrijpen kun je bijvoorbeeld eens de Bitcoin of Ethereum koers bekijken. Je ziet vanzelf dat de bewegingen elkaar netjes opvolgen en dat dalingen en stijgingen een patroon vormen.

Enkele belangrijke weetjes

Technische analyses zijn een goed hulpmiddel om je aankoop- en verkoopmomenten te bepalen, maar hou altijd in het achterhoofd dat de markt van de cryptocurrency's grillig en volatiel is. Er bestaat helaas geen glazen bol en een veelheid aan factoren kan in beide richtingen voor onverwachte koersbewegingen zorgen. Zie de technische analyses dus als een tool en niet als een zekerheid op winst. Hoeveel research je ook doet en hoeveel analyses je ook maakt, zeker bij handelen in crypto geldt dat je al doende leert. Je zult op bepaalde momenten foute inschattingen maken en dat is ook helemaal niet erg. Het is een leerschool en zelfs de meest ervaren en onderlegde analisten leren nog elke dag bij. Het maken van technische analyses is een proces dat nooit stopt. Er komt steeds nieuwe informatie beschikbaar die je toelaat om je analyses nog verder te verfijnen en te verbeteren.