Doe het zelf-er? Check deze tip!

0
1294

Het gouden tijdperk van de doe het zelf-er is aangebroken. Zoals in een van onze recente berichten beschreven, zijn alle huiseigenaren aan het verbouwen geslagen. Met iedereen die tijdens de lockdown thuis zit, en veel tijd over heeft, heeft een enorm groot gedeelte van Nederland besloten om eens fijn alle klusjes in huis aan te pakken. Dit hebben we wel gemerkt aan de vele lange rijen voor de bouwmarkten en tuincentra, welke op dit moment bijna net zo populair zijn als de supermarkten.

Sloop en bouw afval

Als je weleens wat hebt geklust aan een huis, dan ben je bekend met de rotzooi die hierbij komt kijken. Een kleine verfbeurt levert al gauw veel zooi op die opgeruimd dient te worden, en met een middelgrote klus kan je al gauw een hele container vullen.

Aangezien iedereen tegelijkertijd hetzelfde idee had, en het afval toch ergens naartoe moet, zijn nu ook de milieustraten overvol. Niet alleen omdat er zo veel mensen tegelijkertijd hun afval willen wegbrengen, maar ook omdat er nu een strategisch limiet aan bezoekers per keer naar binnen mogen. De wachtrijen voor de milieustraten zijn daardoor nu enorm lang geworden, en soms sta je wel een uur te wachten voordat je je afval naar binnen kunt rijden.

Puincontainer huren

Om dit nou goed op te lossen, en jezelf veel tijd en moeite te besparen, is het helemaal geen gek idee om gewoon een container te huren. Deze containers worden recht voor je deur gezet, zodat je je afval direct erin kan laden, en wanneer ze vol zijn, worden ze weer opgehaald. Eigenlijk is het een luxe, waarvan je de kosten alweer hebt terugverdiend met de tijd en moeite die je jezelf ermee bespaart.

Proces

Maar hoe gaat dat dan ongeveer in zijn werken? Eigenlijk vrij simpel. Je gaat naar een container leverancier, zoals bijvoorbeeld Afval.nl, en je kiest het soort en formaat container wat je wilt. De meest gekozen optie hierin is de container van 6 m3, ofwel de zes kuub. Deze past namelijk precies in een parkeervak aan de straat.

Hierna kies je het soort afval wat je erin wilt plaatsen. Ga je slopen, dan zal je veel sloopafval krijgen. Heb je net veel nieuwe meubels gekocht, dan zal je veel groot karton erbij meekrijgen. Maar weet je niet helemaal wat voor afval je hebt, dan wordt dat ook aan je uitgelegd. Daarna is het slechts een kwestie van je gegevens en uiteraard wanneer je de container wilt ontvangen. En als hij vol is, dan laat je dat weten, en dan komen ze hem vaak de volgende dag nog ophalen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.