Wat doe jij met je geld? Hier onze tips!

0
2924

Heb je een eigen vermogen en weet je nog niet goed wat je met het geld moet doen? Dat is logisch, zeker wanneer het laten staan van geld op je rekening geen zin meer heeft. Tegenwoordig hebben we te maken met lage tot negatieve rentes, hierdoor is het niet lucratief om je geld alleen maar op je spaarrekening te laten staan. Wat je juist wel kan gaan doen met je geld leggen we je in deze blog uit. Let op: dit is geen financieel advies. Zorg er altijd voor dat je zelf onderzoek doet naar de verschillende methodes die er zijn om je geld te investeren en maak zelf een overwogen beslissing.

Investeren in crypto

Je kan tegenwoordig gemakkelijk zelf investeren in verschillende cryptomunten. Dit kan je doen via verschillende brokers. Via deze brokers kan je geld investeren in allerlei verschillende cryptomunten. Cryptovaluta is onderdeel van blockchain. Dit is het nieuwe netwerk van de 22e eeuw. Via verschillende websites kan je bijvoorbeeld de laatste koers van Tezos coin bekijken. Hierdoor weet je wat de huidige koers is en kan je voor jezelf bepalen of het een juist moment is om in te stappen.

Beleggen zonder omkijken

Als je wilt beleggen in spaargeld zonder dat je zelf iets hoeft te doen, kan je op zoek gaan naar fondsen of beleggingsportefeuilles die worden beheerd door betrouwbare handelspartijen of financiële instellingen. Op deze manier beleg je in verschillende financiële instrumenten die afkomstig kunnen zijn uit verschillende branches, waardoor je beschikt over een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Diversificatie betekent immers dat je risico's kunt verkleinen. Doordat je het beheer aan de andere partij overlaat, betekent dit dat je niet het hoogste rendement krijgt, want je moet natuurlijk ook de beheerder betalen. In ruil daarvoor kan je jouw spaargeld zonder zorgen beleggen. De kans om op deze manier inkomen te verwerven is groter dan wanneer je het geld op de spaarrekening laat staan. Beheerders van dit soort financiële instrumenten kunnen jou hierover meer informatie geven, zoals historische gegevens.

Investeren in vastgoed

Historisch gezien zijn investeringen in onroerend ongetwijfeld een goede investering. Aan de ene kant zijn sommige doemdenkers van mening dat de vastgoedmarkt op instorten staat, dat het te gevaarlijk is geworden, het is een bubbel, je kunt niet langer rekenen op rendementen uit het verleden, enz. Aan de andere kant is huisvesting nog steeds de meest basale menselijke behoefte, want iedereen heeft huisvesting nodig en is altijd bereid daarvoor te betalen. Daarom zal je voelen dat dit een investering met een laag risico is, omdat er altijd mensen zullen zijn die onderdak nodig hebben.