De eerste therapiesessie

0
616

Therapie kan een waardevol hulpmiddel zijn voor de behandeling van een verscheidenheid aan problemen. Als u therapie nodig heeft om met een probleem om te gaan, zijn er verschillende andere wegen die u kunt verkennen. Sommige therapie-opties omvatten talktherapie (oraal / gesproken), psychodynamische therapie, cognitieve therapie, kunsttherapie, familietherapie en interpersoonlijke therapie.

Eerste keer therapie

Wanneer u voor het eerst op zoek bent naar therapie, wordt de eerste sessie een raadpleging. Er zijn talloze onderwerken waarvoor therapie een oplossing kan zijn. Een voorbeeld hiervan is een dysthyme stoornis. Dythymstoornis is een zeldzame toestand waarin uw lichaam ongewoon gevormde chemicaliën in uw hersenen vrijgeeft. De reden hiervoor is onbekend, maar wordt beschouwd als een neurologische aandoening. Naast de hersenen kan deze toestand uw hart, lever en nier beïnvloeden. Als je denkt dat je misschien een dysthymische stoornis hebt, is het een goed idee om naar een dokter en/of therapeut te gaan voor een beoordeling en om er meer over te leren. Tijdens deze eerste sessie brengt uw primaire zorgverlener u door een mentaal examen om de aard van uw mentale conditie en de ernst ervan te bepalen. Vanaf daar stelt uw therapeut of het team van therapeuten aan u een behandelplan voor dat specifiek is afgestemd op uw behoeften. Therapies-sessies duren vaak van dertig minuten tot een uur, afhankelijk van de behoeften van uw specifieke geval en of het online therapie is. In therapiesessies heeft u individuele of groepssessies met een psychotherapeut of een therapeut / counselor. U kunt vragen om behandeld te worden door één therapeut of meerdere. Uw therapeut stelt persoonlijke vragen met betrekking tot uw geschiedenis, gevoelens, gedachten, gedragingen, problemen, enz. en probeert de oorzaak van uw probleem te identificeren via verschillende beoordelingstechnieken. Vaak zullen verschillende therapeuten tegelijkertijd aan een enkele cliënt werken, vooral wanneer meerdere problemen zich voordoen. Soms kunnen een of meer sessies nodig zijn, vooral wanneer een therapeut de expertise mist die nodig is voor een specifieke klant. Gemeenschappelijke therapie-activiteiten omvatten meerdere onderdelen. Counseling is meestal één deel van deze sessies, die gaan over problemen zoals opvoeding, financiële problemen, communicatie, codependency en nog veel meer.

Hoe gedraagt u zich

Tijdens uw eerste therapiesessie, is het erg belangrijk dat u zich opent naar uw therapeut, zodat hij of zij u kunt helpen om negatieve gevoelens te identificeren die u mogelijk hebt. Het doel van dit type therapie is om comfortabel genoeg te raken met je therapeut dat je geen informatie van hen kunt houden. Het is ook belangrijk dat je tijdens deze tijd je therapeuten volgt. Vaak zal bijvoorbeeld een familie-therapeut de therapie van de paren starten door een kort verhaal te delen, waardoor het paar weet hoe hun verhaal bekend staat bij de therapeut door andere ervaringen. Dit is een belangrijke stap die de toon zal instellen voor de rest van de counseling van de koppels en waar mogelijk moet worden ondernomen.