Hoe kies je een zakelijke bank wanneer je pas net start met ondernemen?

0
710

Een aantal jaren geleden ben ik gestart met mijn eigen onderneming. Eerst voor de lol om gewoon eens te zien hoe het mij zou bevallen en of ik er plezier uit kon halen, maar al vrij snel serieus en inmiddels ben ik fulltime hiermee bezig. Het eerste jaar en zeker de eerste maanden kom je voor verschillende lastige en uitdagende keuzes te staan. Hoe definieer ik bijvoorbeeld mijn ideale klant, hoe bereik ik hem en wat maakt mijn product nu zo bijzonder? Zulke vragen dient iedere ondernemer zich te stellen en naarmate je dit vaker doet word je hier vanzelf beter in. Maar ook tegen andere punten loop je aan zoals waar je je bedrijfspand vestigt, of je met zzp’ers wilt werken of dat je vast personeel inhuurt en wat voor soort jaardoelen je jezelf stelt.

Het financiële plaatje

Natuurlijk draait ondernemen ook om omzet, je wilt er immers een mooi bedrag aan overhouden. Je werkt je niet voor niks een slag in de rondte en daarbij wil je jouw bedrijf het liefst groter zien worden naarmate de jaren verstrijken. Zaken waar je dan ongetwijfeld tegenaan zal gaan lopen is het op orde krijgen van je financiën en daar hoort ook de keuze voor een zakelijke bank bij. Zelf heb ik een tijdje over deze keuze gedaan omdat het aanbod banken en zakelijke rekeningen oneindig lijkt. Iedere zakelijke bank heeft weer zijn eigen voordelen welke je voor jezelf na dient te gaan. Hoe maak je nu precies die keuze?

Een aantal handige tips op een rij

Als startende ondernemer kan het lastig zijn om een onderbouwde keuze te maken, vaak omdat je er in het begin helemaal alleen voor staat. Hulp van buitenaf kan dan handig zijn, maar ook het bezoeken van websites zoals zzpdaily.nl hebben mij in het begin erg geholpen. Zulke vergelijkingswebsites hebben alle benodigde informatie voor het maken van een onderbouwde keuze gebundeld en voor jou uitgezocht. Zo kun je in het geval van de keuze voor een zakelijke bank heel gemakkelijk selecteren welke bank aan jouw voorwaarden voldoet. Denk hierbij aan het rentepercentage bij rood staan, de kosten voor een x-aantal transacties per jaar of misschien de servicegerichtheid van de bank. Maar heb jij bijvoorbeeld duurzaamheid heel hoog in het vaandel staan? Dan zullen er weer andere banken zijn die beter bij jouw gevoel aansluiten.

Neem de tijd om een goede keuze te maken en verdiep je vooral in de verschillende voordelen, maar misschien ook nadelen die elke zakelijke bank jou te bieden heeft. Zo weet je precies waar jij jouw keuze op kunt laten vallen. Succes!