Verschillende soorten heftrucks

0
805

Wanneer je zwaar materiaal wilt verplaatsen binnen je bedrijf dan wordt dit lastig als er niet genoeg hulpmiddelen beschikbaar zijn. Veel bouwbedrijven en logistieke bedrijven gebruiken hiervoor heftrucks bijvoorbeeld op bouwwerven en in magazijnen. Maar ook als particulier kan een heftruck uitkomst bieden, bijvoorbeeld als je een verbouwing hebt. Een heftruck kopen is een optie maar een heftruck tijdelijk huren kan ook. Er zijn verschillende soorten heftrucks waar je gebruik van kunt maken. In dit artikel bespreken we een paar van deze soorten heftrucks.

Vorkheftruck

Een van de meest gebruikte heftrucks is de vorkheftruck. Een standaard vorkheftruck kan 1 tot 10 ton aan vracht verplaatsen. Er zijn wel types die zwaardere vrachten kunnen tillen. De vorkheftruck wordt vooral gebruikt voor het verplaatsen van pallets. Je kunt een vorkheftruck zowel binnen als buiten gebruiken. Traditionele vorkheftrucks hebben een dieselmotor of LPG motor maar er zijn ook steeds vaker vorkheftrucks die op elektriciteit rijden. Deze elektrische vorkheftrucks zijn minder krachtig maar daarentegen zullen deze vorkheftrucks fijn zijn voor het binnen gebruik. Je zult namelijk geen last hebben van geluids- en geuroverlast.

Reachtruck

Een reachtruck is een versimpelde uitgave van een vorkheftruck. Als je bijvoorbeeld binnen een heftruck wilt gebruiken voor een vracht tot 2500 kilo, dan is de reachtruck een goed alternatief voor een vorkheftruck. Een dergelijke reachtruck is veel wendbaarder omdat het maar één achterwiel heeft. Daardoor is een draaicirkel van 360 graden mogelijk. Daarom wordt deze reachtruck vaak zeer geschikt bevonden voor magazijnen.

Zijlader

Een zijlader is een heftruck die zoals de naam al aangeeft goederen naast de lader kan optillen en vervoeren. Je kunt deze heftruck daarom zeer effectief gebruiken in de gangpaden van magazijnstellingen. Ook is een voordeel dat langwerpige goederen zoals houten planken vervoerd kunnen worden. Dit gaat met een vorkheftruck, waar de vracht aan de voorkant wordt opgeheven, een stuk lastiger.

Ruwterreinheftrucks

Er zijn ook heftrucks die speciaal zijn ontworpen voor buiten gebruik. Deze heftrucks zijn uitgerust met banden met een grof profiel. Dit geeft extra tractie op ruig terrein. Ook heeft de heftruck aan de voorkant dubbele wielen voor meer stabiliteit bij het heffen van de lading.

Heftruck kopen

Wanneer je een heftruck wilt kopen dan kan dit bijvoorbeeld op trucks.nl. Dit is een internationaal platform waar iedereen advertenties kan plaatsen of voertuigen kan kopen. Het is een website die dagelijks wordt bezocht door handelaren, dealers, transport en bouwbedrijven uit e hele wereld. Het is een platform dat voornamelijk gebruikte voertuigen aanbiedt maar er worden ook nieuwe objecten aangeboden.