Een alternatief voor het kopen van een auto

0
755

Vooral voor veel mannen is een auto vaak meer dan slechts een middel om van A naar B te komen. Auto’s zijn een hobby, een passie en het onderwerp van een droom. Een van de grootste doelen in veel mannenlevens is om ooit in een bepaalde auto te rijden. In het weekend kijkt men naar Max Verstappen in een raceauto en door de week tuurt men afgunstig naar pensionado’s die in een dure sportwagen door de wijk rijden. De herrie van een ronkende motor klinkt voor deze mannen als een symfonie van Mozart. Ik ben niet een van die mannen. Herrie van een ronkende motor is voor mij gewoon herrie. Ik vind dat auto’s stinken en ik kan een Peugeot niet van een Citroen onderscheiden. Maar toch, als je dan over de snelweg raast met een ondergaande zon aan de horizon. En dat dan net een lekker nummer dat je al veel te lang niet meer hebt gehoord op de radio komt. Ik moet erkennen dat ik dan iets voel dat ik anders nooit voel. Autorijden heeft op dat moment iets magisch. Voor mij een reden om als niet-autoliefhebber een auto te willen.

Een alternatief voor de aanschaf van een auto

De aanschaf van een auto is voor mij een te grote financiele investering. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een alternatief. Ik kwam uit bij de mogelijkheid van een auto leasen. Ik dacht eigenlijk dat een auto leasen vooral werd gedaan door mensen die een contract tekenen bij een werkgever. Iedereen kan echter een auto leasen. Na een klein onderzoekje ben ik erachter gekomen dat een operational lease voor mij het meest interessant is.

De voorwaarden van een operational lease

Operational lease houdt in dat je een vast bedrag per maand betaalt voor een auto, waarna je je enkel nog druk hoeft te maken over het tanken. De rest wordt allemaal geregeld door het leasebedrijf. Voor mij is dit aantrekkelijk omdat ik dan geen groot bedrag aan een nieuwe auto hoef uit te geven, maar toch in een moderne auto kan rijden. Ik hoef alleen maar iedere maand een klein deel van mijn salaris opzij te zetten. Alle zaken die er normaal nog bij komen kijken (zoals een autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud) worden allemaal door het leasebedrijf voor hun rekening genomen. Voor mij een ideale manier om te kunnen genieten van dat bijzondere gevoel dat ook een niet-autoliefhebber ervaart als hij over de snelweg raast!