Waar let je op bij het afsluiten van een zakelijke lening?

0
618

Wanneer een bedrijf kies voor een zakelijke leningen kan dit verschillende redenen hebben. Misschien is het bedrijf wel een start-up en heeft het zelf nog niet voldoende krediet. Of misschien hebben ze wel krediet nodig om hun tijdelijke cash flow tekort te dekken. Ook kan een zakelijke lening worden afgesloten om voldoende werkkapitaal te creëren en of groei van het bedrijf te realiseren. Verschillende redenen dus waarvoor een deze lening allemaal uitkomst kan bieden. Wil je graag een zakelijke lening afsluiten waar weet je niet goed waar je op moet letten? In dit blog zetten we het graag nog een keer voor je op een rijtje!

Kijk en vergelijk

Grote kans dat je al klant bent bij een bank. Misschien zit je als sinds je kindertijd bij deze bank of heb je deze bank toentertijd gekozen omdat ze een gunstige aanbiedingen hadden of een zeer goede dienstverlening. Kortom, ook hier weer verschillende redenen om voor een bank te kiezen. Vaak zijn we geneigd om in de jaren daarna ook keer op keer bij dezelfde bank te blijven. We sluiten hier een spaarrekeningen bij af en misschien nog wel een extra betaalrekening. Ook met je bedrijf is het voor jezelf dan niet meer dan logisch om bij een en dezelfde bank je zaken te regelen. Ons advies? Doe het niet! Het is ontzettend verleidelijk maar er zijn nog meer spelers in het veld. Er zijn een tal van banken waar je terug kunt en je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je niet een beetje op onderzoek uitgaan. Begrijp ons niet verkeerd, je eigen bank kan een prima keuze zijn maar kijk en vergelijk voordat je deze keuze maakt. Kijk wat banken je te bieden hebben en wat zij eruit halen. Banken willen natuurlijk ook wat aan jou verdienen maar laat dat niet te kosten gaan van jezelf. Een zakelijke lening vergelijken is dus onze eerste tips.

Kredietbehoefte

Naast dat kijken en vergelijken heel belangrijk is, is het ook belangrijk dat je weet wat je eigen kredietbehoefte is. Je moet namelijk wel weten wat je van een bank wilt hebben. Je kredietbehoefte luidt en duidelijk op papier hebben staan is daarom voor jezelf en voor de banken zeer fijn om mee te werken. Weet je niet goed wat je kredietbehoefte is of hoe je deze moet berekenen? Schroom dan niet om hulp te vragen. Vier (of meer) ogen zien tenslotte meer dan twee.

Belangrijke informatie

Iedere lening komt met een hoop informatie. Denk bijvoorbeeld aan de offerte maar ook aan de informatie die jij aan de bank moet leveren. Een zakelijke lening afsluiten is niet niets en daar komt ook een hoop papierwerk bij kijken. Zorg ervoor dat jij alles in orde hebt maar ook dat de papieren van de bank in orde zijn. Laat eventueel een derde partij meelezen en kijken zodat je weet dat alles goed op papier staat.