De gezelligste kersttafel

0
153

De feestdagen draaien om het samenzijn met dierbaren, en wat is er beter dan een gezellig gedekte tafel om de familie te verwelkomen? In deze blog delen we specifieke tips en ideeën om jouw eettafel een warme en uitnodigende sfeer te geven, perfect voor het creëren van onvergetelijke momenten met de familie. Lees je mee?

Een gezellige aankleding

De meeste families zitten tijdens de feestdagen uren en uren aan tafel, dus het is geen gek idee om een indruk achter te willen laten met een geweldige tafel. Begin met een tafelkleed dat warmte uitstraalt. Kies stoffen zoals katoen of linnen in gezellige kleuren die passen bij het seizoen. Je kan zelfs een tafelkleed op maat laten maken zodat je iets hebt dat helemaal past bij jouw tafel en de sfeer die je wilt overbrengen. Misschien ga je voor traditionele groene en rode kleuren, wellicht ga je voor klassiek wit. Het is helemaal aan jou. Zorg ook voor comfort door decoratieve kussens te plaatsen op de stoelen. Dit geeft nog meer warmte en comfort aan je gasten.

Persoonlijke plaatsen en plaatjes

Voeg persoonlijke tintjes toe aan de tafel door voor elk familielid een gepersonaliseerd plaatskaartje te maken. Dit kan simpelweg hun naam zijn op een feestelijk kaartje of een klein persoonlijk cadeautje. Wellicht met een begeleidende mini-menukaart.

Kindvriendelijk decor

Betrek de kinderen bij de tafeldecoratie. Laat ze hun eigen servetten vouwen of kleine decoraties maken om de tafel op te fleuren. Zo wordt het ook een activiteit die men met elkaar verbindt voor we aan tafel gaan.

Een centraal pronkstuk

Plaats een centraal pronkstuk dat de familie symboliseert. Dit kan een fotolijst zijn met mooie herinneringen of een zelfgemaakt kunstwerk van de kinderen. Zo wordt het heel persoonlijk voor jullie familie en het geeft een mooi punt van gespreksonderwerp. Haal herinneringen op en sta stil bij de mensen om je heen die deze fijne tijd samen mogelijk maken.

Een geheel

Gebruik feestelijk servies, maar zorg ervoor dat er voor elk familielid een bijpassend setje is. Het creëert een gevoel van eenheid en individualiteit. Daarnaast ziet het er ook chique uit. Zorg wel dat het servies past bij het tafelkleed en de kussens. Zo wordt het een geheel, in plaats van een bij elkaar geraapt zooitje.

Familietradities op het menu

Zet familietradities in het menu. Serveer gerechten die geliefd zijn bij de familie of voeg een nieuw familierecept toe aan het feestmaal. Of laat iedereen zijn of haar lievelingsmaal meenemen als je het persoonlijker wilt maken.