Een deelauto staat voor je klaar. Ook als je zzp\’er bent

0
734

Als zzp'er is het vaak niet gemakkelijk om een nieuwe auto te kopen of om een auto te leasen. Je inkomsten zijn niet gegarandeerd en die garantie is nu net weer nodig om een lening te krijgen voor een auto of om een leaseovereenkomst af te sluiten. Toch zijn er wel mogelijkheden om een auto te rijden. Een deelauto is de perfecte oplossing. Je kunt als zzp'er, maar ook als privépersoon, de speciale Greenwheels-app downloaden en deze app gebruiken om een deelauto te reserveren. Een zzp auto is dan binnen handbereik. Maar waar vind je zo'n deelauto? En kun je deze deelauto altijd gebruiken?

Je vindt een deelauto in iedere grote stad en op stations in Nederland

Wanneer je in een grote stad woont, dan is de kans groot dat je geen eigen auto voor de deur hebt staan. De parkeerplekken in de Nederlandse steden zijn niet te betalen en daarbij zijn de Nederlandse steden voorzien van goed openbaar vervoer. Ook is de fiets nog steeds een geliefd vervoermiddel. Maar soms heb je gewoon even een auto nodig. Door gebruik te maken van een deelauto is er altijd een auto in de buurt. Door de auto te reserveren via de app ben je verzekerd van vervoer.

Het reserveren is van belang

Het reserveren van een deelauto is belangrijk om er gebruik van te kunnen maken. Je kunt een auto reserveren via de Greenwheels-app. Dit kun je een kwartier van te voren doen, maar ook twee weken van te voren. Is het extra belangrijk dat de auto er voor jou staat, bijvoorbeeld omdat je een belangrijke afspraak hebt, reserveer de auto dan op tijd. Je weet dan zeker dat de auto er voor je staat als je 'm nodig hebt. Het is namelijk zo dat je niet de enige gebruiker van de auto bent. Eén deelauto kan maar liefst 11 andere auto's vervangen. Je kunt dus wel nagaan hoeveel mensen er gebruik kunnen maken van dezelfde auto.

Alles is inbegrepen bij de prijs

Je hoeft je bij carsharing geen zorgen te maken over verzekeringen, onderhoud, wegenbelasting, pechhulp en alle andere randzaken die komen kijken bij het rijden van een auto. Alles is inbegrepen bij de prijs. Je hoeft ook niet te betalen voor de brandstof. Maar omdat de auto niet zelf kan gaan tanken, zul je dit wel even moeten doen. In de auto, in het dashboardkastje, vind je de boardcomputer met daarin de tankpas. Deze kun je gebruiken om de auto af te tanken.