Feestje? Regel een kaasplankje

0
425

Voor sommige mensen zit een feetje geven in het bloed. Zij snappen precies wat er gedaan hoort te worden, maken zich geen zorgen om het feest zelf en vinden het ook nog eens leuk om te doen! Voor anderen werkt dit niet helemaal op dezelfde manier. Een feestje hoort niet alleen leuk te zijn, het hoort daarnaast gedenkwaardig te zijn. Hoe doe je dit? Door onderstaande tips te volgen, natuurlijk!

De gasten

Elk goed feestje begint en eindigt bij de gasten. Zij maken immers het feestje tot wat het is. Om er dus voor te zorgen dat de gasten meedoen, zijn twee dingen heel belangrijk: het geven van verantwoordelijkheid aan de gasten en het creëren van een groepsgevoel. Gasten kunnen verantwoordelijkheid krijgen door, bijvoorbeeld, iets mee te nemen. Denk aan een fles drank, wat eten of wat versiering. Zo wordt de verantwoordelijk van het feestje gespreid, wat mensen fijn vinden. Het brengt meteen gespreksonderwerpen met zich mee, omdat mensen kunnen vragen wie wat heeft meegenomen of waar wat vandaan is gekomen. Het brengt elke gast daarnaast meer het feest in, omdat zij er ook iets aan hebben gedaan. Als bonus, het is beter voor jouw portemonnee!

Een groepsgevoel creëren gebeurt door de verschillende groepen mensen bij elkaar te brengen. Veel op feestjes ontstaan er groepjes van vrienden, familie, collega’s. Bij een goed feest zijn deze groepen door elkaar heen gemixt! Introduceer iedereen aan elkaar. Anders ontstaan er cliques. Je wil juist dat het wat dynamischer wordt.

Dynamisch?

Over dynamisch gesproken: bij elk goed feest blijven menen in beweging. Dit hoeft niet per sé door dansen te zijn. Denk ook aan een tafel met drankjes, waar mensen heen kunnen om hun eigen drankjes in te schenken. Genoeg eten helpt om de beweging erin te houden. Een lekker kaasplankje kan dus veel helpen. Weet je niet wat op een goed kaasplankje moet? Dan kan een kaaspakket helpen, op delekkerstekaas.nl. Hier vindt je de lekkerste kaas online en is er dus keuze uit vele soorten kaas! Voor elk feestje is er dus wel wat lekkers te vinden.

Sfeer

Naast een fijn gevoel bij de gasten en het dynamische aspect is het tijd om de sfeer van het feestje aan te pakken. Decoratie en muziek zijn hierbij vitaal. Is er een thema op het feestje? Dan is het wel zo leuk als de decoratie dit thema reflecteert. Ga voor Halloween helemaal op in de spinnenwebben, heksen overal en zo veel mogelijk jumpscares door de feestkamers heen. Voor een verjaardagsfeestje kan het nooit misgaan met slingers en ballonnen.

Muziek opbouwen door de avond heen helpen om het niet eentonig te maken. Natuurlijk is het belangrijk om met een leuke beat binnen te komen, maar laat de beat door de avond wat sneller gaan. Merk je dat de gasten toe zijn aan wat rust? Zet dan de muziek wat zachter of zet een langzamer muziekje op.

Door het volgen van deze simpele tips, kan iedereen een topfeest neerzetten!