Gezonder leven en aan je lichaam werken doe je met een lichaamsanalyse weegschaal

0
358

Als jij de keuze maakt om gezonder te gaan leven, zal je zien dat je veel meer energie krijgt en veel plezier beleeft aan de gezonde keuzes die je maakt en het resultaat dat het je oplevert. Ben je er klaar voor? Dan is de eerste stap te bepalen wat je doel is. Wat wil je bereiken? Dat kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld: gewicht verliezen, meer spierkracht opbouwen, je energieker voelen of een combinatie hiervan.

Houdt je voortgang bij met een professionele weegschaal

Waar begin je? Stap 1. Gezonde voeding is een belangrijke basis om af te vallen en goed voor je lichaam te zorgen. Daardoor zul je je minder moe voelen en dus voel je je beter. Wat is gezonde voeding? Denk aan zoveel mogelijk koolhydraat-arm voedsel en vezelrijk eten zoals groente en fruit. Vergeet daarbij niet genoeg water te drinken om afvalstoffen te lozen. Probeer zoveel mogelijk je suikergehalte te verminderen, liefst nog te vermijden. Vaak sluipen er toch suikers in producten, zonder dat je het verwacht. Lees daarom goed de etiketten op de verpakkingen. Alcoholische dranken bevatten vaak veel suikers (koolhydraten). Dus beter deze te verminderen of te vermijden. Ook dan zul je zien dat je je energieker voelt! Je voortgang houdt je bovendien makkelijk bij met een professionele weegschaal.

Kies een activiteit of sport die haalbaar is

Daarnaast kun je starten met meer te bewegen op basis van wat je leuk vindt en wat haalbaar voor je is. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wandelen/fietsen of een sportschool kiezen die je aanspreekt. Als je kiest voor een fitnessclub, dan kan persoonlijke begeleiding helpen inzicht te krijgen in je vorderingen met behulp van unieke metingen op basis van je spierkwaliteit en metabolische leeftijd (BMR). Je gaat dan op een lichaamsanalyse weegschaal staan, die je inzicht geeft over o.a. jouw spiermassa,  vetmassa en het vochtgehalte in je lichaam. 

Meten is weten

Fitnessclubs starten vaak met een lichaamsanalyse door o.a. je spier-, vet- en botmassa te meten op een professionele weegschaal. Deze meting doen ze regelmatig, zodat jij makkelijk je vorderingen kunt volgen en dat stimuleert enorm. Wil je liever thuis je oefeningen doen en zelf meten wat de resultaten zijn voor o.a. je spier- en vetmassa? Dan kun je overwegen een lichaamsanalyse weegschaal aan te schaffen. Met een lichaamsanalyse weegschaal kun jij zelf bijvoorbeeld de balans tussen het vocht-, spier- en vetgehalte in je lichaam meten, waardoor je een beter beeld krijgt van je algehele gezondheid. En dat stimuleert je in het behalen van je gestelde doelen!