Het volgen van bestellingen

0
777

Tegenwoordig krijg je bij alle bestellingen een code met een track en trace systeem. Wat zijn hier nou eigenlijk de voordelen van? Om je hier een goed beeld van te geven zullen we dit nader toelichten in dit artikel.

Weet altijd waar jouw zending is

Als je wilt dat jouw pakket goed te traceren is, is het handig om een vervoerder in te schakelen die gebruikmaakt van een eigen tracking-systeem. Een pakket via bijvoorbeeld FedEx, DHL, DPD of TNT wordt voorzien van een unieke barcode waarmee de zending 24 uur per dag, 365 dagen per jaar te traceren is, waar ook ter wereld. Jouw pakket wordt iedere keer gescand wanneer de zending zich verplaatst. Dit wordt realtime op internet gezet waardoor je altijd op de hoogte bent.

Weet wie jouw zending vervoert

Wanneer je een pakket naar het buitenland verstuurt met PostNL of een ander postbedrijf wordt de zending niet afgeleverd door dit postbedrijf. Dit heeft te maken met het feit dat jouw zending wordt overgedragen aan het postbedrijf van het betreffende bestemmingsland. Het trackingnummer dat je in eerste instantie hebt gekregen, zal dan in de meeste gevallen worden omgenummerd naar een trackingnummer van het betreffende postbedrijf dat jouw zending vervoert in het land van bestemming. Als gevolg hiervan kan het goed zijn dat jouw pakketje niet meer zo goed te traceren is.

Je kunt dit voorkomen door gebruik te maken van een express-vervoerder als FedEx, DHL, DPD of bijvoorbeeld TNT. Zij gebruiken unieke trackingnummers d.m.v. een barcode die overal ter wereld hetzelfde blijft. Deze vervoerders gebruiken namelijk hun eigen netwerk om jouw pakket te vervoeren. 

Weet of er actie nodig is om jouw zending afgeleverd te krijgen

Weten waar jouw zending is, kan erg handig zijn. Indien jouw internationale klant een status update wilt krijgen over jouw zending, kun je beide 24/7 de zending traceren via de barcode met het trackingnummer. In het geval van bijvoorbeeld vertraging bij de douane kun je op die manier tijdig actie ondernemen om eventueel missend papierwerk bij de express-vervoerder aan te leveren.

Jouw klant als ontvanger en jij als verzender houden van service

Gebruikmaken van een perfect track en trace systeem biedt een professionele uitstraling naar jouw klanten toe. Je maakt immers gebruik van top-vervoerders waardoor jouw zending altijd en overal door jouw klant te traceren is. De aflevering van jouw pakket wordt gedaan door dezelfde vervoerder die het pakketje heeft opgehaald. Dit biedt vertrouwen naar jouw klant en geeft een professionele uitstraling.