Wat is de meeste gesproken taal ter wereld?

0
636

Nee, niet het Nederlands. Of het Fries. Het zal je misschien verbazen dat er een taal is die door 1,12 miljard mensen ter wereld wordt gesproken. En daarmee dus de meest gesproken taal ter wereld is.

Welke taal wordt het meest gesproken ter wereld?

De meest gesproken taal der wereld is Mandarijn. Dit is als we alleen de moedertaalsprekers in aanmerking nemen. Het Mandarijn hoort bij de Chinese taalfamilie en wordt vooral gesproken in China, Taiwan en Singapore. En door héél veel mensen dus. Het Mandarijn is niet echt een taal, maar een geheel van dialecten van de Chinese taal. Het is een verzamelnaam van dialecten die onderling begrepen worden.

Een andere taal die op de tweede plaats staat als taal die het meest ter wereld wordt gesproken, is het Engels. Net als Latijn of Grieks vroeger, is Engels vandaag de dag de universele taal. Over de hele wereld wordt Engels gesproken, ook al is het voor velen niet de moedertaal. Het Engels is de standaard taal gebruikt in internationale zaken, toerisme, technologie, enzovoort. Het Hindi staat op nummer drie en Spaans op nummer vier. 

Het vertaalbureau

Je snapt dat niet veel mensen al die deze talen spreken. Engels en Spaans misschien nog wel. En misschien kan je zelf ook nog wel een fatsoenlijk briefje tikken in het Engels. Maar als het echt aankomt op zakelijke en bijvoorbeeld juridische correspondentie dan haken de meeste toch af. Daarom zijn er veel ervaren vertaalbureau's die je hierbij kunnen helpen. Zoals het vertaalbureau België. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn zij hét vertaalbureau van talloze bedrijven uit België en Nederland. En bieden vertalingen aan in alle mogelijke vakgebieden en naar meer dan 140 talen. Zij houden er in hun vertaalbureau een database van meer dan 2000 vertalers op na. Dat is het resultaat van meer dan 20 jaar testen en goedkeuren. Al hun vertalers zijn native vertalers. Dat wil zeggen dat ze alleen naar hun moedertaal vertalen. Kwaliteit gegarandeerd dus. 

De taal van je hart

Taal is een mooi iets, een ongrijpbaar iets. Je hoort vaak over mensen die al 30 jaar in het buitenland wonen en nog altijd in hun moedertaal denken. De taal van je roots en van je begin. Je eerste woordjes. Om een stuk tekst echt goed te vertalen zodat het het hart van de lezer bereikt, is het dus belangrijk dit in hun moedertaal te doen. Gebruik daarom een goed vertaalbureau dat je hierbij kan helpen. Zowel op zakelijk gebied, maar ook zeker voor dat stukje emotie erbij. Dat is taal.