Niks makkelijker dan alles in 1 keer regelen

0
952
alles in 1

Er is niks vervelender dan je privé administratie doen. Tenminste dat is mijn mening. En veel meer mensen delen deze mening en gelukkig springen aanbieders daar goed op in. Onder andere door meerdere diensten te combineren in één abonnement. Zo is er bijvoorbeeld op het gebied van internet en aanverwante zaken het alles in 1 abonnement. In dit abonnement zit internet, televisie en telefonie. Lekker makkelijk één aanspreekpunt voor al deze zaken. Toch is het goed om je hier wel eerst even in te verdiepen alvorens je tot afsluiten overgaat. Er zitten zeker in deze tijd behoorlijk verschillen tussen de verschillende abonnement. In dit blog vertel ik je uitgebreid hoe je je hierop goed kunt oriënteren.

Het vinden van het juiste alles in 1 abonnement

Wat hierbij eerst belangrijk is om te weten, is waar je alles in 1 abonnement inhoudelijk aan moet voldoen. De inhoud verschilt nog al eens van elkaar. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat er een steeds minder groot wordende behoefte is aan het afnemen van de vaste telefoon in het abonnement. Je ziet dat de meeste mobiele aanbieders al gauw een onbeperkt belabonnement voor weinig aanbieden. Als je dat hebt dan is bellen met je vaste telefoon per definitie een dure aangelegenheid. Trouwens tegelijkertijd ook een reden dat dit abonnement minder vaak wordt afgesloten en het internet en tv abonnement daardoor populairder is geworden. Toch loont het de moeite om het te bekijken omdat je steeds vaker ziet dat het mobiele abonnement onderdeel is van het alles in 1 abonnement. Dan kan het ineens een stuk interessanter worden. Want je kunt dan vaak mobiele abonnement regelen voor het gehele gezin. En dan bespraak je ineens weer een hele hoop tijd voor het gezin en heb je ook voor al die zaken één aanspreekpunt.

Hoe snel moet mijn internet zijn?

Een andere prangende vraag die voor veel mensen moeilijk te beantwoorden is, is welke snelheid van je internet toereikend is. Deze snelheid wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Dat is overigens geen garantie want de hardware die je gebruikt is net zo bepalend voor de snelheid die je ervaart. Met een laptop van 12 jaar oud ga je helaas geen snel internet meer ervaren. De meeste aanbieders hebben drie mogelijkheden. De minst snelle is eigenlijk alleen nog geschikt voor degene die af en toe internet en daarbij over het algemeen met één apparaat online is. Bij een gemiddeld gezin is dat al niet zo, dus dan kom je al snel uit bij de middelste. En de meest snelle is er dan nog voor de echte fanatieke internetters en downloaders.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.