Au je enkel doet pijn!

0
830
enkel

Helaas gebeurt het maar al te vaak dat mensen last krijgen van hun enkels. Heel vervelend natuurlijk, want om te staan en om te lopen heb je jouw enkels nodig. Pijn in één of beide enkels kan daarom tijdelijk grote impact op je leven maken. Met een beetje rustig aan doen en de juiste tools ben je er zo weer bovenop, maar het is wel even een vervelend momentje waar je doorheen moet. Heb je last van je enkel en wil je zelf een aantal dingen proberen om minder pijn te ervaren? Lees dan vooral deze blog, want hoewel we niks kunnen garanderen (we zijn geen dokters) hebben we wel ervaring.

De voeten meteen omhoog leggen

Met alle pijnen in de omgeving van de voeten is het goed om de voeten hoog te leggen. Dit zou helpen om de doorbloeding en de regulatie van vocht op de juiste manier te laten verlopen. Dit is een van de eerste dingen die je moet doen als je jouw enkel bijvoorbeeld verzwikt hebt. Mochten er ijsblokjes of een ice-pack in de buurt zijn, leg deze dan op de enkels voor wat verkoeling. Vergeet ondertussen niet om je been  goed omhoog te blijven houden.

Wanneer de pijn niet meer zo heftig is

Ook voor bij een probleem aan de enkels kan er een brace worden gedragen. De zogenaamde enkelbrace kan er voor zorgen  dat je zonder last van je enkel gewoon je ding kunt doen. Uiteraard is het erg belangrijk dat je niet meteen gekke dingen gaat doen met je enkelbrace. In principe kan je er zelfs mee sporten, maar probeer vooral in het begin eerst goed  op jezelf te letten, zodat je het allemaal niet erger maakt. Heb jij al een enkelbrace? Je kunt makkelijk een enkelbrace kopen online en ze zijn altijd handig voor het geval dat iemand onverhoopt eentje nodig heeft.

Check je enkel even

Het is goed om alles in huis te hebben voor wanneer er iets met iemands enkel gebeurd. Kijk ongeveer dertig minuten na het verzwikken van je enkel even of het lopen alweer beter gaat. Zo ja dan kun je in principe doen wat je wilt en gewoon voorzichtig verder gaan. Lukt lopen na een kort tijdje nog niet dan is het slim om er een dokter naar te laten kijken. Wie weet heb je jouw enkel wel gebroken en dan is het niet handig om er gewoon op te blijven lopen.

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.