Het thuiswerken vereist een goede bureaustoel

0
566

Met heel Nederland in lock-down vanwege het corona-virus is de paniek goed uitgebroken. Iedereen blijft massaal binnen. Dit heeft heel veel gevolgen voor het sociale leven, maar zeker ook voor het werk leven. Iedereen die geen essentieel beroep heeft werkt in principe thuis. Alles gaat nu via de laptop aan de keukentafel, of als je het goed voor elkaar hebt vanuit je eigen thuiskantoor. Helaas is dit laatste voor veel mensen niet het geval. Nu we al meer dan een maand thuiswerken begin ik persoonlijk mijn kantoor erg te missen. Ik heb een te klein bureau in de slaapkamer staan waar alles net niet comfortabel werkt. Ook had ik tot voor kort geen goede bureaustoel. Inmiddels heb ik mijn werkplek verandert in een werk-walhalla. Hoe ik dat heb gedaan lees je in deze blog! Veel leesplezier!

 

Hoe je het ideale thuiswerkplekje inricht

Er zijn een paar componenten die enorm belangrijk zijn voor een goede werkplek. De allerbelangrijkste is rust. Probeer ergens in huis een tafeltje te vinden waar je rustig kan werken, zonder dat er huisgenoten of kinderen in de achtergrond voorbij rennen. Ook is het handig om niet teveel geluiden vanuit de rest van het huis of van buiten te horen. Daar helpen mijn noise-cancelling headphones enorm mee, een echte aanrader dus tijdens het thuiswerken! Vervolgens is het belangrijk dat je werkplek zelf ook rustig is. Zorg dat niet te veel op je bureau staat. Probeer ook de muren en andere dingen in je directe zicht zo minimaal te houden. Ook is het erg belangrijk om een neutrale achtergrond te hebben tijdens video-calls. Als dat niet lukt, gebruik dan de wazigheid-functie die sommige chatplatforms hebben. Zo blijf je er professioneel uitzien. Tot slot is hoe je zit erg belangrijk. Op je werk is er flink geinvesteerd om iedereen bureaustoelen te geven. Een bureaustoel is essentieel als je 8 uur lang per dag zit. 

 

Een goede bureaustoel is enorm belangrijk

Waarom een goede bureaustoel zo belangrijk is heeft alles te maken met de invloed van je houding op je gezondheid. Die is namelijk heel groot. Een bureaustoel zorgt ervoor dat je rug op de juiste plekken ondersteunt wordt. Ook zet het je bekken in de goede kantelpositie. Door je bovenlichaam in de juiste houding te duwen blijft de doorbloeding goed. Zo kun je beter concentreren op je werk. Toch blijft zitten erg slecht voor je. Optimaliseer dit nadeel dus door voor de juiste bureaustoel te gaan, en probeer zoveel mogelijk te staan/lopen tijdens of tussendoor het werk!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.