De voor- en nadelen van online

0
645

We zijn tegenwoordig allemaal online. De online wereld levert ons zowel veel voor- als nadelen op. Het is altijd belangrijk om te kijken hoe online tools kunnen aanvullen op ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan je werk, ontspanning en nog veel meer! Online werken heeft veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan minder reistijd en kosten maar aan de andere kant kan het ook nadelen opleveren: minder contact met collega’s bijvoorbeeld. Er zijn verschillende gebieden waar online toepassingen aanvullend kunnen zijn. In de blog belichten we een aantal van deze toepassingen en hoe je deze op de juiste manier kan inzetten.

Online werken

Online werken doen we steeds meer en meer. Steeds meer bedrijven maken de overstap om deels op locatie te werken en deels online. Het is gebleken dat mensen juist effectiever kunnen zijn wanneer er een goede balans tussen thuis en online werken is vs. op locatie werken. Natuurlijk verschilt het per mens wat goed werkt maar wat we nu vooral zien is dat optie steeds vaker geboden wordt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je niet elke dag hoeft te reizen, dat je veel meer personeel als bedrijf kan hebben dan kantoorruimte en dat je vanuit beide kanten kosten bespaard. Het is natuurlijk belangrijk dat je je collega’s wel blijft zien en spreken, maar ook dat verschuift steeds meer naar online meetings.

Online ontspannen

Als je nu aan kinderen en jongeren vraagt hoe ze zich goed kunnen ontspannen is dat waarschijnlijk met een videogame of op hun smartphone. Er zitten veel voordelen aan online gamen, denk bijvoorbeeld aan sociaal contact met mensen over de hele wereld. Maar er zit ook een keerzijde aan online games en bijvoorbeeld social media. Zo kan het zijn dat je soms urenlang naar een scherm zit te staren. Een verslaving social media kan daarom snel voorkomen. Wanneer dit bij jou het geval is, is het slim om verslavingshulp in te schakelen.

Online zaken regelen

Ontzettend veel zaken kunnen we tegenwoordig online regelen. Dit is een groot pluspunt. Denk bijvoorbeeld aan je boodschappen. Je kan gemakkelijk online je boodschappen bestellen waardoor je niet meer een uur door de winkel loopt en moet wachten in de rij totdat je aan de beurt bent. Daarnaast regelen we bankzaken, mailing en nog veel meer allemaal online. Dit is allemaal erg goed te doen en daarom is het een aanvulling op de samenleving. Het is belangrijk dat we kijken naar de voordelen die online te bieden heeft en dat we de nadelen ervan goed beschermen.