Een auto direct kopen of een auto leasen?

0
243

Als je een auto hebt, hoef je niet elke dag met de bus of het openbaar vervoer te reizen. Dit kan tijd en geld besparen. Een ander voordeel van een auto is dat je flexibeler bent. Je kunt op elk moment van de dag vertrekken wanneer je wilt. Ook kun je met je auto naar verschillende plekken rijden die met het openbaar vervoer lastig te bereiken zijn. Bovendien is het veel gemakkelijker om boodschappen te doen wanneer je een auto hebt. De auto is een populaire manier van vervoer, omdat het veel voordelen biedt. Met een auto kun je sneller en makkelijker je bestemming bereiken, ook als die ver weg is. In een auto hoef je je niet aan de dienstregelingen van het openbaar vervoer te houden en kun je onderweg stoppen wanneer je wilt. Daarnaast is het fijn om in alle comfort te reizen, zonder dat je met andere reizigers in één ruimte zit. Maar ga je nu voor een auto kopen? Of is een auto leasen juist aantrekkelijk? In deze blog gaan we dieper in op deze vragen. 

Kopen of leasen? 

Als je geen zin hebt in een langdurige financiële binding, dan is auto leasen een uitstekende optie. Er zijn verschillende soorten leases waaruit je kunt kiezen, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wanneer je ervoor kiest om een auto te leasen, huur je het voertuig voor een bepaalde periode. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag aan de leasingmaatschappij, en aan het einde van de looptijd keer je de auto weer in. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven kiezen voor een autolease via lease.auto.

Waar kun je rekening mee houden bij een autolease?

Wanneer je een auto wilt leasen, moet je eerst bepalen wat voor soort auto je nodig hebt. Wil je een kleinere auto om in de stad mee te rijden of heb je liever een ruimere auto voor langere ritten? Als je weet welk type auto je wilt, kun je gaan kijken naar verschillende leaseaanbiedingen. Houd er bij het leasen van een auto altijd rekening mee dat je maandelijks een bedrag zal moeten betalen. Dit is afhankelijk van de looptijd en het aantal kilometers dat je wilt rijden. Bepaal dus van tevoren goed hoeveel kilometer je gemiddeld per jaar zult rijden en over welke periode je de auto wilt leasen. Zo weet je precies wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Wanneer je een auto gaat leasen, heb je de keuze uit een aantal verschillende leasevormen. Een van deze vormen is de operationele lease. Bij een operational lease draagt de leasemaatschappij het risico op verlies of waardevermindering van het ge leasede object. Dit betekent dat je als lessee maar een bepaald maandbedrag hoeft te betalen, zonder dat je rekening hoeft te houden met eventuele extra kosten.