Als ZZP\\’er een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dat kan!

0
214

Als ZZP'er sta je er altijd alleen voor, tenminste, dat lijkt zo. Jij moet zorgen voor alles. Jij doet de inkoop, de verkoop, het contact met klanten, de administratie en alles wat er verder nog komt kijken bij het ondernemen. Maar bij sommige dingen kun je wel wat hulp gebruiken. Weet jij, bijvoorbeeld, zeker dat je Algemene Voorwaarden in orde zijn? Of twijfel je? Weet jij hoe je moet handelen in geval van een conflict met een klant of een leverancier? Of toch niet? Zijn er problemen dan zul je die, in eerste instantie, altijd zelf willen oplossen, maar soms gaat dat gewoon niet. Dan is het fijn om te weten dat je, ook als ZZP'er, een zakelijke rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten.

Waar is een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor?

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is er voor de serieuze problemen. Heb je een conflict met een klant: jij hebt producten of diensten geleverd en de klant weigert deze te betalen? Heb je een conflict met een leverancier: jij hebt producten besteld en betaald en de leverancier weigert deze te leveren? Dan is het fijn om de zakelijke rechtsbijstandverzekering achter de hand te hebben. De juristen van de zakelijke rechtsbijstandverzekering kunnen je precies vertellen wat jouw rechten (en plichten!) zijn en zij kunnen je adviseren en daadwerkelijk bijstaan mocht het tot een zaak komen.

Welke verzekering heb je nog meer nodig?

Iedere ZZP'er zou eigenlijk een zakelijke rechtsbijstandverzekering moeten hebben. Je kunt je dan blijven focussen op je eigenlijke werk en de sores overlaten aan de juristen. Maar er is meer. Kom jij regelmatig bij klanten over de vloer of zit je regelmatig in overleg met andere ZZP'ers? Dan weet je dat je dat altijd naar beste eer en geweten doet. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Wat nu als je per ongeluk jouw koffie over het tapijt van de klant kiepert tijdens zo'n overleg? Of wat als je bij het uitrijden je auto tegen de auto van de opdrachtgever zet? Dan is het fijn om een ZZP aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Waar sluit je deze verzekeringen af?

Je hoeft niet al te veel moeite te doen om de juiste maatschappij te vinden voor deze verzekeringen. De kans is groot dat jij, als ondernemer, al een bankrekening hebt bij Knab. Je kunt daar ook direct je zakelijke verzekeringen regelen. Je hebt dan alles onder één dak en je kunt alles via de app regelen. Niet alleen je bankzaken, maar ook je verzekeringen. Dat is wel zo gemakkelijk!