De kunst van het grillen: waarom een grillplaat onmisbaar is in de horeca

0
200

Of het nu gaat om een chique restaurant, een gezellige brasserie of een hippe foodtruck: grillgerechten zijn altijd populair in de horeca. Van malse steaks en sappige hamburgers tot gegrilde groenten en exotische visgerechten: met een goede grillplaat kun je de meest uiteenlopende gerechten bereiden en je gasten keer op keer verrassen. In dit blog bespreken we de voordelen van het werken met een professionele grillplaat en waarom dit onmisbaar is voor elke horeca-ondernemer.

De voordelen van een professionele grillplaat

Een grillplaat van bijvoorbeeld XXLhoreca.com is een onmisbaar apparaat in de horeca-keuken. Het grote voordeel van een professionele grillplaat is dat deze veel sneller opwarmt dan een gewone pan. Hierdoor kun je veel efficiënter werken en meer gerechten tegelijkertijd bereiden. Bovendien wordt het voedsel op een grillplaat gelijkmatiger verhit dan in een gewone pan, waardoor het vlees of de groenten sneller gaar zijn en minder snel aanbranden. Dit zorgt niet alleen voor een betere smaak, maar ook voor een snellere doorstroming van bestellingen en dus een hogere omzet.

Een ander voordeel van werken met een professionele grillplaat is dat deze meestal beschikt over een regelbare temperatuur. Hierdoor kun je de temperatuur precies afstemmen op het gerecht dat je wilt bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld een steak op hoge temperatuur kort dichtschroeien en vervolgens op een lagere temperatuur rustig laten garen. Dit resulteert in een malse, sappige steak met een perfecte grillstreep.

Grillen is gezonder dan bakken of braden

Grillen is niet alleen lekker, maar ook gezond. Bij grillen blijven de voedingsstoffen en smaak van het voedsel beter behouden dan bij bakken of braden. Bovendien wordt het vlees of de groenten op een grillplaat minder snel vet, omdat het vet weg kan druipen in plaats van opgenomen te worden door het voedsel. Hierdoor bevat het gerecht minder calorieën en minder verzadigde vetten, wat weer goed is voor de gezondheid van je gasten.

Verschillende soorten grillplaten

Er zijn verschillende soorten grillplaten verkrijgbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zo zijn er grillplaten met een glad oppervlak, waarop je perfect groenten, vis en vlees kunt grillen. Maar er zijn ook grillplaten met een geribbeld oppervlak, waarmee je de karakteristieke grillstrepen op het vlees kunt creëren. Daarnaast zijn er grillplaten met een combinatie van een glad en geribbeld oppervlak, waardoor je zowel groenten als vlees kunt grillen en kunt afwisselen tussen een gladde en geribbelde structuur.

Een grillplaat is dus een onmisbaar apparaat in de horeca-keuken. Met een professionele grillplaat kun je efficiënter werken, meer gerechten tegelijkertijd bereiden en een hogere omzet genereren. Daarnaast is grillen een gezondere bereidingswijze dan bakken of braden, omdat het gerecht minder vet bevat en meer voedingsstoffen behoudt.