Kies bij nieuwe dakbedekking voor EPDM

0
543

Dakbedekking zorgt ervoor dat jouw dak op de best mogelijke manier goed werk kan leveren. Wanneer mensen het hebben over een dak boven het hoofd is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Je wilt dan ook niet zomaar een dak laten plaatsen. Het is aan te raden om te gaan voor een dak dat goed bij het gebouw zal passen. Dakbedekking zorgt ervoor dat het dak op de ideale manier de binnenkant van de woning zal onderhouden. De juiste soorten dakbedekking hebben als voordeel dat het dak stevig zal blijven. Daarnaast zal ook de kans op lekkage verkleind worden met goede dakbedekking. Dakbedekking kan je op verschillende soorten daken laten plaatsen. Je kan voor EPDM dakbedekking kiezen bij woningen, een schuur, bedrijfspanden en garages. Zo zal EPDM dakbedekking jou de gewenste kwaliteit leveren. 

 

EPDM

Voordat je de keuze voor EPDM dakbedekking maakt is het uiteraard handig om te weten wat dit type dakbedekking precies voor jou kan gaan betekenen. Zo is het dankzij deze dakbedekking mogelijk om verschillende soorten daken te bedekken met een dunne dakbedekking. De dakbedekking van EPDM zal dan ook niet dikker dan 1,3 millimeter zijn. hierdoor kies je voor een type dakbedekking dat niet alleen makkelijk te monteren is, maar ook is dit type dakbedekking zeer goed te onderhouden. De garantie van de dakbedekking van EPDM is bovendien erg prettig. Deze zal namelijk tot wel vijftien jaar duren. De verwachte levensduur van de EPDM dakbedekking is dan ook vijftig jaar. Hierdoor kan je dit type dakbedekking dus voor een zeer lange periode op het dak laten liggen. Tevens wordt de dakbedekking van EPDM op maat geleverd en kan het materiaal gerecycled worden.

 

Met lijm 

Doordat het monteren van de dakbedekking zo simpel is, zal je niet meer nodig hebben dan EPDM lijm of kit. Op deze manier zal je jouw dakbedekking al kunnen gaan plaatsen. Wanneer je jouw dakbedekking op maat geleverd laat krijgen, ben je dus niet al te lang bezig met het plaatsen van de dakbedekking. De lijm en kit zorgen voor een stevige bodem voor de dakbedekking. Met deze laag is het dus mogelijk om de dakbedekking van EPDM op een simpele manier te monteren. De lijm van EPDM kan op veel verschillende soorten materialen worden geplaatst. Zo is het mogelijk om de lijm te plaatsen op hout, beton, OSB platen, zink, metaal en op geschikte PIR isolatieplaten. Je hebt dus veel verschillende opties waar je de EPDM lijm op kan plaatsen voor het monteren van de dakbedekking.