Klaar voor de kou

0
644

Het warme weer heeft ons sinds deze week toch echt verlaten en het ziet ernaar uit dat ze binnenkort ook niet meer terugkomt. Dat betekent niet dat we niet meer van een fris zonnetje kunnen genieten maar voor de meeste mensen is de korte broeken tijd weer voorbij. We maken ons klaar voor de winter. En na een zomer met temperaturen die weer ruim boven de dertig graden piekten, kijken we daar ook wel naar uit. Op deze manieren maak je je klaar voor de kou. Lees je mee?

We hoeven niet naar binnen

Veel mensen gaan meteen naar binnen als het koud wordt, maar dat is eigenlijk heel zonde. Zeker in de herfst kan het juist heerlijk zijn om je tijd buiten te spenderen. Wanneer je een goede loungeset in de tuin hebt staan, kan je daar op de avonden of weekend middagen goed gebruik van maken. Een tuinbank kopen dus! Met dekentjes en kopjes thee heb je het nooit koud en toch een rode neus. Heel goed voor je gezondheid en het is nog gezellig ook! Geen loungeset in de tuin? Dan is nu de tijd om deze aan te schaffen. Natuurlijk moet je wel de tuinkussens en plaids op tijd binnenhalen met dit herfstweer anders is alles ineens nat door de regen.

De recepten voor de winter

Daarnaast is het natuurlijk weer de tijd voor bepaalde hapjes. In de zomer denken we niet zo snel aan een lekkere warme chocolademelk met appeltaart maar nu het weer guurder wordt, hebben we daar meteen weer trek in. En niets is zo lekker als een zelfgemaakte variant hiervan. Tijd dus om de kaneel, ovenwanten en dergelijke uit de kast te trekken. Voor je het weet, ben je alweer vergeten dat het koud is. En zie je alleen nog maar voordelen aan die gezellige wintertijd die eraan zit te komen.

Voorbereiding op de festiviteiten

En over die wintertijd gesproken, dat betekent dat de grote feesten ook alweer op komst zijn. Goed, december is nog even weg maar hoe beter je voorbereiding is hoe meer je je kan ontspannen tegen de tijd dat iedereen zich in de stress werkt. Dat is ook weleens lekker. Misschien wil jij jouw appeltaart recept van zojuist wel perfectioneren voor je het tijdens kerst op tafel zet. Nu is de tijd om van alles uit te proberen. Dat vindt vast niemand thuis een probleem. En na afloop ga je lekker buiten van het frisse weer genieten. Het beste van de warmte en de kou!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.