Nep vs. echt: Merkkleding

0
1288

De één loopt er alleen maar in rond, de ander moet een jaar sparen voor slechts 1 item uit een collectie: merkkleding. De PC Hooftstraat staat er vol mee, dure merkwinkels met items die voor de gemiddelde Nederlander bijna niet te betalen zijn. Toch zie je er, vooral veel jongeren, in lopen. Maar is die jas of tas wel echt? Of is het item voor een koopje aan de haak geslagen in een souvenirshop of op de markt? Vandaag ga ik het hebben over hoe je de verschillen kunt spotten tussen echte merkkleding en de na-aap variant.

Certilogo

Laten we beginnen met het meest grote punt waaraan je merkkleding kunt onderscheiden van de na-aap varianten: een Certilogo label. Het Certilogo bevind zich in authentieke merkkleding van bijvoorbeeld merken zoals Stone Island of Moncler.  De code die zich op het logo bevind kun je invoeren op de wegstiet van certilogo.com om zo de authenticiteit te kunnen checken. Tegenwoordig kunnen ook na-aap versies een Certilogo bevatten, echter wanneer je de code invoert op de website kom je er al snel achter dat het gaat om een nep variant.

Afwerking

Vaak kun je aan de afwerking van een kledingstuk al vrij snel zien dat het gaat om een authentiek product of een nep variant. Echter wordt merkkleding steeds veer nagemaakt en wordt het controleren van kleding een steeds moeilijkere opgave. Toch zijn er een aantal punten waar je naar kunt kijken als consument:

Prijs
Allereerst natuurlijk de prijs. Een Gucci pet of Gucci T shirt zal geen 50 euro kosten. Hierbij weet je al snel dat de pet of het T shirt nep is.

Stiksels, ritsen en knopen
De binnenkant van een kledingstuk kan een hoop vertellen over de authenticiteit. Bij een na-aap variant wordt er vaak weinig tot geen aandacht gevestigd op de binnenkant van het product. Hieraan kun je meestal dus al snel een conclusie uit trekken over de authenticiteit van het item. Hetzelfde geld voor de kwaliteit van de ritsen of de knopen. Vaak worden na-aap varianten gemaakt met goedkopere materialen.

Materiaal
Online is dit misschien lastiger te zien, maar in het echt kan een kledingstuk goedkoper aanvoelen. Merkkleding wordt vaak gemaakt van betere materialen.

Locatie
Op de markt is het onwaarschijnlijker om een ‘echte’ Gucci riem te vinden, dan in de originele winkel op de PC Hooftstraat. Wil je er zeker van zijn dat het item daadwerkelijk van het merk zelf is? Koop het artikel dan altijd bij een officieel verkooppunt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.