Thuiswerken: voor- en nadelen

0
785

Het kan je niet zijn ontgaan: de overgrote meerderheid van Nederland werkt tegenwoordig thuis. Scholieren krijgen les of college vanuit huis en ook kinderdagverblijven zijn dicht. Dit zorgt voor veel mensen voor een grote verandering in de dagelijkse gang van zaken. Je hebt bijvoorbeeld meer vrije tijd, en ook jouw werkdagen zijn flexibeler in te vullen. In dit blog zet ik een aantal aspecten van het thuiswerken in andere perspectieven.

Werken met de kids

Voorheen was het niet meer dan normaal om de kinderen om 8 uur al af te zetten bij de voorschoolse opvang, zodat je door kon naar het werk. Als je ergens mee zat op het werk, liep je even langs bij een collega voor een kort overleg of deed gezamenlijk een koffierondje. Het was ineens vijf uur en je kon de kleine weer ophalen bij de BSO.

Dat is wel even aanpassen deze dagen. Hoe pak jij het aan, nu thuis werken met de kinderen om je heen? Een voordeel is dat je nu veel meer met jouw gezin samen bent en goed aan de band kan werken. Je hebt nu de mogelijkheid om goed te helpen bij het huiswerk of met de kleine te spelen. En als je een afspraak hebt, neemt je partner het even over. Een nadeel kan zijn dat als jouw partner niet beschikbaar is op een bepaald moment, jij de afspraken moet verzetten. Hierin is communicatie erg belangrijk, zeker in deze dagen!

Vrijmibo

Ook hier geldt: dat is weer eens wat anders dan normaal. De vrijdagmiddag borrel is binnen veel bedrijven onmisbaar geworden en hoort dan ook bij de moderne bedrijfscultuur. Maar hoe doe je dat nu in deze tijden?

Een vrijdagmiddag borrel vind nu plaats via verschillende platformen zoals Zoom of Hangouts. Dat kan erg gezellig zijn voor jou en jouw partner! Nu kunnen jullie eens samen borrelen op het weekend. Maar de vrijheid van thuis borrelen op het weekend heeft ook een keerzijde.

Het kan namelijk zo zijn dat je nu denkt: ‘Goh, ik hoef nu niet te rijden. Wat lekker zeg, dan kan ik nog een biertje nemen!’ en dat is een behoorlijke valkuil. Zonder collega’s die op je letten hoe veel alcohol je nuttigt kan het snel de verkeerde kant op gaan. Alcohol kan ook een middel lijken om de verveling van jouw thuissituatie te verdrijven. Als je merkt dat je kenmerken krijgt van een milde verslaving, moet je deze serieus nemen. Tegenwoordig kan je gemakkelijk online therapie volgen om de symptomen van een milde verslaving tegen te gaan!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.