Waarmee kan ik mijn spiegel ophangen

0
165

Wil jij een spiegel of een ander object ophangen bijvoorbeeld in jouw huis dan zijn hier verschillende opties voor. De ene bevestigd de spiegel met kit lijm die ze van de bouwmarkt hebben gehaald en de ander bevestigd graag het object met magneetbanden. Wat is het beste en zit hier verschil in? Het zorgt er allebei voor dat het object dat je wilt plaatsen bevestigd wordt aan een wand of plafond bijvoorbeeld. Het werkt dus allebei maar of het allebei even sterk is of even lang meegaat dat is nog net de vraag. Kit lijm koop je bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt, maar waar kun je magneetband kopen

Waar moet ik zijn

Dit kom je ook vaak tegen als je door de bouwmarkt heen loopt maar het is net zo eenvoudig om deze online te bestellen. Het enige wat jij moet weten is welke soort en maat je nodig hebt. Weet je dit en heb je de juist magneetband besteld dan is het wachten tot deze thuis bezorgd wordt en dan kun je aan de slag gaan met het demonteren.

Soorten magneet 

Door middel van magneten is het dus erg toegankelijk om iets te bevestigen op de plek waar jij iets wilt ophangen. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere magneet soorten dan alleen banden. Je hebt de eenvoudige magneet die je aan de koelkast hangt op het moment dat je dochter weer een mooie tekening heeft gemaakt maar je hebt ook een super sterke magneet die oud ijzer uit het water trekt op het moment dat jij gaat magneetvissen bijvoorbeeld. Nog een voorbeeld van zo een sterke magneet is de neodymium magneet. Waar dient deze voor en waarvoor kan je hem het beste gebruiken?

Hoe gebruik ik deze 

Doordat er een stroomstoot wordt doorgegeven aan de magneet, wordt deze zo opgeladen. Het is een van de krachtigste magneten die op de deze aarde kennen. Deze magneet wordt vaak gebruikt in de glasindustrie. De kracht van de magneet kan afnemen op het moment dat deze in aanraking komt met hitte of vuur. Vanaf 80 graden neemt de kracht af van de magneet dus zorg er dan ook voor dat je deze niet in deze temperaturen laat komen want anders is die niet meer zo effectief als nieuw. Kijk goed voor het doeleinde waarvoor je deze wilt gebruiken en zorg ervoor dat je goed uitzoekt of deze soort magneet van toepassing is voor jou.