Waarom zilver munten kopen?

0
490

Beleggen in zilver is voor veel mensen een verstandige keuze. Veel mensen beleggen ook in goud en hier zitten veel voordelen aan verbonden. Experts op het gebied van beleggen noemen het kopen van zilveren munten in hele verstandige investering. Dit komt doordat de zilvermarkt klein van omvang is. Het is vooral in verhouding met goud klein en kan ook snel stijgen in prijs. Dit komt doordat er een toenemende vraag is naar fysiek zilver en dit komt vooral vanuit de industrie. Zilver is daarom een zeer interessant edelmetaal om in te beleggen en veel beter dan je geld te houden bij je bank. Wat zijn de voordelen van zilveren munten kopen? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten kunt komen.

Geen BTW!

Als je Nederlandse zilveren munten koopt, kun je hier veel voordeel uit halen. Op beleggen in zilver is een vrijstelling van BTW van toepassing. Dit is natuurlijk ideaal, omdat dit bij andere dingen niet het geval is. Dit geldt niet voor zilverbaren, maar wel voor oudere Nederlandse zilveren munten. Het is voor veel mensen een interessante manier om in iets te beleggen. Veel mensen kiezen daarom voor zilver munten kopen, zodat ze iets hebben waar ze dividend mee kunnen krijgen. Vooral met de toenemende vraag kan het zorgen voor veel extra geld. 

Welke zilveren munten?

Nederlandse zilver munten heb je in veel verschillende soorten, maten, gewichten en met verschillende plaatjes op de munt. Iedere aanbieder heeft verschillende munten en hier moet je goed naar kijken. Het gaat vooral om voor oorlogs- zilveren munten, maar er zijn ook veel naoorlogse zilveren munten. Een zak met Nederlandse zilveren munten bevat ongeveer 720 gram zuiver zilver. Het zilvergehalte van een munt moet 72% zijn en dit betekent dat je dit goed moet controleren bij de aanbieder.  Je kunt vaak zilveren munten per kilo kopen, maar in veel gevallen kan dit ook per munt. Met een klein bedrag kun je al snel een zilveren munt kopen. Deze kosten namelijk rond de 10 à 20 euro per munt en zijn ideaal voor een kleine investering.

Kijk daarom goed op het internet naar de verschillende aanbieders en zoek een geschikte aanbieder uit. Het is van belang dat de aanbieder betrouwbaar overkomt, zodat je zeker weet dat het gaat om zilveren munten. Je kunt ook eventueel contact opnemen met de aanbieder, zodat je hier meer informatie over kunt krijgen.

Zilverbaar kopen

Een zilverbaar kopen is ideaal als je alleen puur zilver wilt hebben. Zilverbaren zijn een soort van staaf en dan alleen gemaakt van zilver. Je kunt deze kopen in verschillende gewichten en op deze manier zelf je investering bepalen. Voor een kilo betaal je al snel 800 euro en voor minder is het natuurlijk een stuk minder. Bepaal zelf hoeveel je wilt investeren en koop de zilverbaren die je nodig hebt. Het is wel van belang dat je deze veilig opslaat, dit kun je eventueel in een grote kluis doen met een goede combinatie.