Wat jouw huid nodig heeft

0
192

Ieder mens is anders. Dat zien we ook terug in de kwaliteit van de huid. Ook daar heeft ieder mens weer wat anders nodig om deze optimaal te kunnen verzorgen. Onze huid is ons grootste orgaan en toch doen we er soms helemaal niks extra’s aan. Dat is ook niet altijd nodig maar kan soms wel heel erg lekker zijn. In deze blog vertel ik je wat verschillende huidtypen over het algemeen goed kunnen gebruiken. Lees je mee?

Een droge huid

De droge huid heeft vaak last van een tekort aan vocht. De huid voelt vaak echt droog aan, kan gaan schilferen en we zien dat er soms sneller lijnen in de huid ontstaan. Bij Zo Skin Health kan je terecht voor een voedende crème die de huid diep hydrateert. Kies jij voor een crème die je s’ ochtends aan brengt of doe je dat liever s’ nachts? De keuze is aan jou.

Een vette huid

Het tegenovergestelde van een droge huid is de vette huid. Deze huid glanst meer en heeft vaker last van onzuiverheden. Voor een vette huid is het belangrijk dat je dagelijks reinigt en eens in de week kan exfolieren ook helpen. Overwerk je huid ook niet want je wilt niet dat het uiteindelijk droog wordt, dat kan de boel beschadigen.

Een normale huid

De ‘normale’ huid is redelijk simpel. Daar is de hydratatie in balans. Maar ook hier is het belangrijk goed op te letten wanneer je huid iets extra’s kan gebruiken. Omdat de huid er van nature ‘normaal’ uitziet en stevig is, kan je het over het hoofd zien als je de boel eigenlijk eens even goed moet reinigen of exfolieren. Ook jouw huid kan soms wat extra aandacht gebruiken.

Een gecombineerde huid

De gecombineerde huid kan lastig zijn omdat deze wisselt tussen droogheid en een vette huid. Haal daarom verschillende dingetjes in huis en kijk wat specifiek voor jouw huid werkt. Wees je ervan bewust dat dit met de dag soms kan wisselen.

Een gevoelige huid

Bij een gevoelige huid raakt de huid snel geïrriteerd. Dat kan wat lastig zijn als je een skincare routine op wilt zetten. Je zal sneller producten tegenkomen die voor andere goed werken maar op jouw huid een vervelend voelende werking hebben. Gelukkig zijn er veel skincare lijnen die zich specialiseren in producten voor de gevoelige huid. Deze producten zijn veel zachter en bevatten vaak minder chemicaliën. Even op onderzoek dus en kijken wat voor jou werkt.