Alles over auto’s leasen voor mkb’s

0
559

Leasen was voor mij altijd een erg vaag begrip. Ik had hier vroeger op school wel eens over geleerd, maar ik had het nooit volledig begrepen. Wat is nou het voordeel van leasen ten opzichte van huren en kopen? Toen ik afgelopen week een artikel over auto’s leasen voor mkb’s las, werd het mij ineens helemaal duidelijk. Vandaar dat ik in deze blog uitleg wat leasen inhoudt en waarom dit voor jouw mkb nuttig kan zijn. 

Wat is leasen?

Het is verschil tussen leasen en huren is vaak erg verwarrend. En dit is niet gek, want in het engels wordt ‘to lease’ voor allebei de begrippen gebruikt. Er is echter wel degelijk verschil tussen de twee. Het grote verschil bestaat vooral aan het einde van het contract. Bij een leasecontract heeft de lessee (de persoon die het product gebruikt) aan het eind van het contract het recht om het geleasede product te kopen voor een van te voren afgesproken prijs. Bij een huurcontract bestaat dit recht niet. 

Waarom een auto leasen voor jouw mkb?

Waarom zou jij nou een auto willen voor jouw mkb? Of je nou een auto huurt, koopt of least, het hebben van een auto voor jouw onderneming is erg waardevol. Als je als bedrijf ergens op afspraak gaat, wil je natuurlijk een professionele indruk geven. Hoewel het misschien heel gek klinkt, is het soort auto waarin je rijdt hier ook onderdeel van. Een mooie en goed verzorgde auto ziet er professioneler uit dan een oude roestbak. Het is dus verstandig om een bedrijfsauto te hebben waarmee je werknemers goed voor de dag kunnen komen bij klanten. En waarom zou je dan willen leasen in plaats van huren? Dit is heel simpel. Bij een leasecontract draagt de leasemaatschappij vaak de administratieve en onderhoudstechnische verantwoordelijkheid. Dit scheelt jou dus veel moeite. 

Makkelijk leasen 

Mkb lease is tegenwoordig eigenlijk zo geregeld. Op internet kun je talloze sites vinden waarop je direct informatie kunt aanvragen over het leasen van een auto. Een voordeel van deze websites, is dat veel online leasemaatschappijen tegenwoordig hun eigen kredietcheck uitvoeren. Dit houdt in dat elk geval apart bekeken wordt en je dus niet perse aan alle strenge regeltjes van normale leaseregelingen hoeft te voldoen. Als je onderneming stabiele inkomsten heeft en geen groot risico is, zullen veel van deze maatschappijen je al snel een auto laten leasen. Dit is dus perfect voor middelgrote en kleine ondernemingen die over beperkte financiële middelen beschikken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.