Een origineel en veilig geschenk.

0
546
webcam cover

Waar denk je aan als je denkt aan een veilig geschenk? Iets waarvan je zeker weet dat de ontvanger er blij mee is? Een universeel cadeau waar je nooit de fout mee in kunt gaan? Dat dacht ik ook.
Door het jaar heen moet ik ontelbaar veel cadeaus kopen. Dan heb ik het niet alleen over verjaardagen of feestdagen zoals Kerstmis en Sinterklaas. Hierbij denk ik ook aan mijn zakelijke relaties. Een klein presentje voor mijn werknemers of klanten. Ik was snel geneigd om te gaan voor iets dat ik onder het kopje ‘veilig’ wilde plaatsen. Een mooie pen, mok of muismat. Tot ik laatst een item voorbij zag komen op het avondjournaal over de risico’s van je webcam.


Geen knip en plakwerk.


Ik besloot wat onderzoek te doen naar de verschillende manieren om mijn computergebruik veiliger te maken. Zo kwam ik uit bij het gebruik van een webcam cover. Dat is een klein schuifje voor je webcam. Mijn kinderen gebruikten vaak een stukje tape, maar daar zag ik het nut niet zo van in. Voor mijn werk moet ik soms wel tien keer per dag gebruik maken van mijn webcam. Je begrijpt dat zo’n sticker dan weinig nut heeft. Nee, dit schuifje leek mij de ideale oplossing, want over mijn veiligheid begon ik mij stiekem toch wel zorgen te maken. Zeker als ik me bedenk hoeveel informatie er te vergaren is op mijn zakelijke laptop.


Aanpasbaar naar eigen smaak.


De schuifjes zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Zwart of Zilver, maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan een aanpasbaar model. Stel je voor, een klant ontvangt een schuifje met zijn of haar eigen logo erop gedrukt. Dat maakt een cadeau toch wat aantrekkelijker. Ik zag mezelf ook al staan op de beurzen met deze kleine gadgets. Mijn eigen logo, klaar om uit te delen aan de passanten. Een visitekaartje waar je iedere dag naar kunt kijken.
Het idee om iemand een stukje veiligheid te geven leek mij zelf erg leuk. Het gaat tenslotte niet altijd om wat je krijgt, maar om het idee. De achterliggende boodschap zullen we maar zeggen. Het is een fijne gedachten om niet alleen mezelf maar ook mijn omgeving iets cadeau te doen dat een stukje rust met zich mee brengt. Zelfs wanneer je er eigenlijk nog niet bij stil hebt gestaan. De risico’s van een open en blote webcam zijn een groeiend probleem. Op deze manier geef ik iemand een slim kleinigheidje. Origineler dan een pen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.