Drie voordelen van het studentenleven

0
734

Twijfel jij of je wil studeren op de universiteit? De universiteit kan erg pittig zijn. Colleges volgen, werkgroepen bijwonen en tentamens maken zijn allemaal niet heel leuk. Toch kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het ook enorm leuk is om student te zijn. Er zijn talloze voordelen die bij het studentenleven komen kijken. In deze blog zet ik drie van deze voordelen voor jou op een rijtje. 

Overal studentenkorting

Waar ik zelf pas te laat in mijn studententijd achter ben gekomen, is hoeveel korting je krijgt als je student bent. Wat bijvoorbeeld enorm in kosten kan schelen, is dat je allerlei computerprogramma’s kunt aanschaffen voor een heel klein tarief. Denk bijvoorbeeld aan programma’s die je nodig kunt hebben voor je studie, zoals SPSS voor statistiek. Ook kun je een Microsoft Office 2019 key krijgen voor maar een paar euro. Vergeleken met de normale bedragen van dit soort programma’s is dit echt enorm goedkoop. En deze korting krijg je niet eens alleen voor studiegerelateerde dingen. Zo kwam ik er dit jaar achter dat ik in mijn favoriete kledingwinkel maar liefst 10% korting kan krijgen op mijn hele aankoopbedrag. Ook kun je vaak korting krijgen op dingen als bioscoop of museum kaartjes. Tot slot krijg je natuurlijk gratis openbaar vervoer als je student bent en dit is uiteraard ook een groot voordeel. 

Talloze feestjes

Het studentenleven is natuurlijk niet alleen maar serieus. Hier komen ook de nodige feestjes bij kijken. Op donderdagavond, ook wel de studentenavond genoemd, staan alle clubs en kroegen vol met gezellige studenten. Ook kun je je als student natuurlijk aansluiten bij een studentenverenigingen. Als je je hierbij aansluit zul je zonder twijfel optimaal genieten van alle feestjes die deze periode in je leven te bieden heeft. Maar ook zonder studentenvereniging hoef je niks tekort te komen. De meeste studies hebben ook een grote studievereniging die de nodige feesten en partijen organiseert. 

Goed toekomstbeeld

Zoals ik al zei, is studeren soms best hard werken. Dit harde werken werpt in de toekomst echter zeker zijn vruchten af. Een diploma van de universiteit staat enorm goed op je CV en je zult bij erg veel werkgevers aan de slag kunnen. Door te studeren op de universiteit kun je er dus bijna zeker van zijn dat je een goede toekomst tegemoet gaat met een stabiele baan. Hoewel dit misschien op dit moment nog geen prioriteit voor je is, zul je jezelf hier later zeker meer dan dankbaar voor zijn.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.