Manieren om druk van de ketel te halen

0
371

Maar de truc zit ‘m in hoe je ermee omgaat. In het is steeds normaler aan het worden om maar tot het uiterste te gaan en jezelf daarmee aan de kant te zetten. Kiezen voor het belang van een ander in plaats van voor jezelf is de nieuwe norm. Maar hoe doorbreek je dit en hoe zorg je ervoor dat jij toch wel aan jouw hard nodige rust toe komt? Lees over een paar verschillende uitlaatkleppen in dit blog.

Erop los gaan feesten

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Wij Belgen winden er geen doekjes om! Een manier om om te gaan met te veel stress of andere factoren die druk op de ketel zetten is feesten, drugsgebruik of drinken.

Natuurlijk zijn dit dingen die je ten allen tijden wil voorkomen, omdat hierdoor de kans op een verslaving steeds meer toeneemt. Uiteindelijk zou je dan een detoxificatie moeten ondergaan om van alle symptomen af te komen.

Houdt daarom in gedachten dat eens in de zo veel tijd naar een feestje gaan kan, maar te veel is ook niet goed. Bovendien wordt jouw slaapritme dan ook anders, wat ook weer invloed kan gaan hebben op jouw werkzaamheden.

Begin met mediteren

Een andere manier om met stress om te gaan is meditatie. Dit is, in tegenstelling tot veel feesten, juist een manier om meer bewust te zijn van jezelf en jouw omgeving. Meditatie kent vele voordelen.

Eén daarvan is dat je dit op bijna ieder moment van de dag kan toepassen. Zelfs als je even een kort momentje hebt tussen de ene en de andere afspraak in, kan je achter jouw bureau een paar ademhalingsoefeningen doen. En niet alleen ademhalingsoefeningen zijn goed mogelijk om toe te passen, zelf een paar stretches zijn makkelijk te doen vanachter een bureau!

Ga bewegen

Dit kan je doen in alle mogelijke denkbare manieren. Misschien zijn ze niet overal en direct toe te passen, maar beweging van het lichaam helpt je zeker een eind op weg als je wat meer druk ervaart.

Ga bijvoorbeeld eens een rondje wandelen tijdens jouw lunchpauze. Ruik de buitenlucht en laat je benen verder het werk doen. Ook buiten je werk is het heel goed mogelijk om wat te bewegen. Een manier die bij veel mensen voorkomt is sporten.

Mocht je nou niet ingeschreven staan in een sportschool of tennisvereniging, maak je dan niet druk. Ook hardlopen of fietsen is een goede vorm van bewegen. Zo lang je lichaam maar in beweging is, kan de geest tot rust komen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.