Hoe bescherm jij jezelf tegen de zon? 

0
642

Het zonnetje schijnt, de temperatuur is aangenaam en door het thuiswerken hebben we ook nog eens veel meer vrije tijd om van dit lekkere weer te genieten. We trekken er dan ook massaal op uit en zijn de laatste dagen veel meer buiten te vinden dan binnen. Van sporten tot aan een terrasje pakken of gewoon lekker fietsen of wandelen met de hond. Het maakt niet uit wat we doen zolang we maar van het mooie weer kunnen genieten. Maar bescherm jij jezelf eigenlijk wel goed tegen de zon? Ondanks dat de zon ons veel goeds doet zitten er ook een paar kleine nadelen aan dat vele buiten zijn, zeker als je jezelf niet goed beschermt tegen de zon. In dit blog vertellen we je hoe je dit het beste kunt doen.

Bescherm je huid

De UV stralen van de zon kunnen onze huid ernstig beschadigen. Het is daarom belangrijk dat je altijd zonbescherming draagt, ook als je denkt dat je huid inmiddels wel gewend is aan de zon of als je maar voor heel even naar buiten gaat. Het pigment in ons lichaam is hier namelijk helemaal niet op aangepast en ook als je denkt dat je inmiddels wel al gewend ben aan de zonnestralen kan je huid nog steeds ernstige zonneschade oplopen. Smeer je daarom altijd goed in of draag beschermende kleding. Een dagcrème met factor is trouwens altijd aan te raden, ook in de winter, omdat dit het huidverouderingsproces vertraagt. Vergeet daarnaast ook je handen en je voeten niet mocht je open schoenen dragen. Draag je kleding met korte mouwen of broekspijpen? Ook dan jezelf insmeren voordat je de deur uitgaat zeer zeker aan te raden.

Bescherm je ogen

En je ogen? Hoe bescherm jij je ogen eigenlijk tegen de zon? Ook je ogen kunnen schade oplopen van de zon. Daarom is een zonnebril eigenlijk net zo belangrijk als het dragen van een zonnebrand of zonwerende kleding. Het is alleen niet zo dat iedere zonnebril helpt bij het tegenhouden van de schadelijke UV stralen, hiervoor heb je speciale glazen nodig en deze glazen zitten meestal niet bij de zonnebrillen die je voor 5 of 10 euro koopt. Om je ogen te beschermen is het daarom verstandig om te investeren in een goede zonnebril met UV bestendige glazen. Wil je zo’n zonnebril kopen? Kijk dan eens bij Charlie Temple voor hun uitgebreide aanbod. Je kunt hier tevens een opzet zonnebril kopen of een zonnebril laten aanmeten.

Bescherm je haar

Net zoals bij je ogen kan ook je haar zonneschade oplopen. En heb je dun of weinig haar? Dan kan je zelfs te maken krijgen met zonneschade aan je hoofdhuid. Daarom een goede zonbescherming voor je haar mits zo belangrijk. Voor de dames bestaan er speciale haarsprays met een factor en voor de heren is een pet of het insmeren van de hoofdhuid met een zonnebrand een zeer geschikte oplossing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.