Kies de juiste schoenen deze zomer

0
1788

Zo’n zomerperiode is heerlijk. Je bent veel buiten, je kan kleding met korte mouwen dragen, en de dagen zijn een stuk langer. Toch kent het soms ook zo zijn nadelen. Doordat het zo veel warmer is, kan je daar ook last van krijgen op verschillende lichaamsdelen, zoals bijvoorbeeld zweetvoeten. Het is dus belangrijk om jezelf te voorzien van de juiste kleding voor deze warmere tijden. In deze blog bespreken we een aantal belangrijke onderdelen!

Zweetvoeten

Het klinkt vies, maar het is eigenlijk een medische aandoening, welke in het Engels ook wel ‘Athlete’s foot’ wordt genoemd. Deze naam is erin gerold, omdat atleten vaak tijdens het sporten een hogere lichaamstemperatuur krijgen, en daardoor ook hun voeten warmer worden. Doordat deze warmte op één plek blijft, en niet weg kan, hoopt de warmte en het zweet zich op, en kan er vervolgens een nare schimmel ontstaan. Deze schimmel kan op een gegeven moment behoorlijk pijn doen zelfs, en zorgen voor open wondjes tussen je tenen.

Voorkomen en genezen

Als je hier last van hebt, dan krijg je vaak een crème mee van de huisarts, of die kan je zelf ook kopen bij een drogisterij en apotheek. Maar één van de belangrijkste stappen, is om je voeten goed te ventileren. Als je de juiste schoenen draagt, dan hoopt de warmte en dus vocht zich niet zo op, en kan je dus vrij van zweetvoeten zijn. Ook om te voorkomen dat je voetschimmel krijgt, is het uiteraard verstandig om kwaliteitsschoenen te dragen, nog voordat je last hebt van je voeten.

De juiste schoenen

De volgende stap is dan ook het vinden van deze juiste schoenen. Gelukkig zijn hier webshops voor die helemaal toegewijd zijn aan schoenen die goed zijn voor het loopcomfort, en er tegelijkertijd ook nog goed uit zien. Vamos schoenen is hier een voorbeeld van. Zij hebben een zeer grote collectie schoenen, en allen zijn ze gericht op comfort, eersteklas kwaliteit, en er goed uitzien.

Een merk dat echt bekend staat om haar goede kwaliteit is bijvoorbeeld Ara. Ara schoenen zijn er voor zowel heren als dames, en in verschillende soorten te vinden. Van pumps tot sandalen, dit zijn goede kwaliteit schoenen, waar je de zomer, maar ook zeker andere getijden, goed mee door kan komen.

Kijk vooral ook eens naar de selectie orthopedische schoenen die Vamos heeft. Deze schoenen zijn perfect afgesteld op je voet, en kunnen dus zorgen voor langdurige comfort. Zo zorg je echt goed voor je voeten, en blijft het buitenlopen ook leuk.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.