Eindelijk jouw eerste eigen telefoon.

0
678

Je hebt er jaren lang om moeten zeuren en nu is het eindelijk zo ver, je krijgt je eigen eerste mobiele telefoon. Anno 2019 weten de jongeren kinderen al meteen hoe ze er mee om moeten gaan en hoe ze het moeten gebruiken. Het is wel gelijk een stukje verantwoordelijkheid die we aan ze geven en dat is misschien ook goed, want daar leren ze natuurlijk ook van. Maar dan is het nog de vraag welke telefoon en bijvoorbeeld welk telefoon abonnement geschikt is hiervoor.

Welke telefoon gaat het worden?

De nieuwste iPhone is natuurlijk super mooi, maar of dit zo handig is om aan jouw zoon of dochter te geven is natuurlijk de vraag. De kans is groot dat hij gaat vallen, gestolen wordt of eventueel wordt verloren. Dan is het natuurlijk zonde wanneer dat met een super dure telefoon gebeurt. Misschien is het daarom goed om met een ouder model te beginnen van een telefoon. Ze zullen hier vast niet super blij mee zijn, maar ze moeten leren met de verantwoording om te gaan. Want het is natuurlijk niet zomaar iets om te krijgen, een eigen telefoon. Bedenk daarom altijd goed wat jij uit wilt geven aan de telefoon en een telefoon dat tegen een stootje kan.

Goede afspraken maken is ook erg belangrijk

Wanneer jouw kinderen een telefoon krijgen, is het natuurlijk een stukje vrijheid die ze ook krijgen. Daarom is het belangrijk om hier ook een paar regels voor te maken. Niet te veel want ja, het moet wel leuk blijven natuurlijk. Zo kan je namelijk ook afspreken dat tijdens het eten de telefoon niet erbij is, want dit is een momentje van rust en een half uurtje tot een uur kan je echt wel zonder telefoon. Ook kan je afspreken dat wanneer ze naar bed moeten de telefoon niet mee gaat, het is belangrijk dat ze voldoende slaap krijgen en niet tot midden in de nacht spelletjes spelen of berichten sturen met de telefoon. En zo kan je natuurlijk nog meer afspraken bedenken, maar bedenk wel dat het leuk moet blijven. Want anders gaat de lol er natuurlijk ook snel van af.

Hoe ga jij het aanpakken wanneer jouw zoon of dochter zijn eerste telefoon krijgt en welke afspraken maak jij met ze? Zijn ze er heel vrij in dat ze alles mogen, of wil jij liever toch nog een klein beetje controle hebben?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.