Geen wereld zonder TV

0
377
TV huren

Technologie is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Van een bakelieten telefoon zijn we overgegaan op een compacte smartphone waarmee je direct toegang hebt tot het wereldwijde web.  Een ander goed voorbeeld van een stukje technologie waar we echt niet meer zonder kunnen? De televisie. Het apparaat is inmiddels in de eenentwintigste eeuw niet meer weg te denken uit elke huiskamer. Maar wist je dat de TV eigenlijk helemaal nog niet zo oud is? Pas in de jaren ’50 veroverde het apparaat een liefkozend plekje bij de Nederlandse gezinnen. Bovendien had je toen maar 3 zenders. Tegenwoordig kun je de hele wereld door zo’n technologisch venster bekijken. Dit heeft onze blik op de wereld veranderd en ook nieuwe technologie geïnspireerd.

Slimme marketing

Maar hoe komt het dat men plots besloot de TV te omarmen in de woonkamer? De verklaring is te vinden bij Philips. In de jaren vijftig van de vorige eeuw wilde het bedrijf graag dat heel Nederland aan een TV ging. Om dat te realiseren hebben ze het apparaat om een hele slimme manier op de markt gebracht. De TV werd namelijk aan het Nederlandse volk geïntroduceerd als een nieuw medium die de banden van het gezin zouden versterken. Hierdoor werd de televisie niet gezien als een bedreiging op het traditionele gezin. Het zou juist bijdragen aan de gezellige sfeer en de harmonie. Uiteraard bracht de TV wel een grote verandering teweeg,

Andere situatie in de woonkamer

Op de lange termijn heeft de TV voor grote veranderingen gezorgd, vooral in de woonkamer. Langzaam maar zeker verschoof bijvoorbeeld de centrale plaats van de woning. Vroeger was de eettafel dé plek. Inmiddels is deze rol overgenomen door de televisie. Je merkt dat aan de manier waarop we tegenwoordig de woonkamer inrichten: de TV staat centraal. Elke zitplek moet goed de TV kunnen zien. Deze verandering is mede teweeggebracht dankzij het immens grote aanbod televisiezenders én satelliet. Vervolgens wilde iedereen wel zo’n apparaat voor zichzelf. Hierdoor werd het ‘normaal’ om een TV op de slaapkamer te hebben – zelfs als je nog maar een guppy was.

Kopen of huren

Voor iedereen en elk evenement een aparte TV kopen, wordt een duur grapje. Daarom is een recente ontwikkeling het huren van televisies. Een beeldscherm kun je immers ook goed gebruiken tijdens congressen, evenementen en meetings. Daarom is een TV huren in recentelijke jaren toegenomen in populariteit. Waar geef jij de voorkeur aan? Huren of toch lekker kopen? Laat het me weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.