Geef een unieke uitstraling aan je interieur

0
603

Bij het inrichten van je woning let je er natuurlijk op dat de inrichting helemaal naar je smaak is. Vaak bepalen een paar unieke accessoires in je woning al snel de gehele uitstraling, dus daar besteden mensen vaak de meeste aandacht aan. Maar ook met kleinere, vaak essentiële accessoires of meubels in je woning, kun je soms verrassende effecten bereiken. 

Geen gedoe met jassen op de grond

Staande kapstokken waren een lange tijd een absolute trend bij de inrichting van een woning. Ze verdrongen een aantal jarenlang de vertrouwde landelijke kapstok die we eigenlijk daarvoor in Nederland al sinds het begin van de 19e eeuw in elk Hollands huis tegenkwamen. De trend van staande kapstokken is echter door met name het onpraktische gebruik ervan inmiddels achterhaald. De landelijke kapstokken zijn dus weer terug en dit keer heb je nog meer keuze in variaties. Landelijke kapstokken zijn daarnaast niet langer meer veroordeeld tot een plekje in de gang naast de voordeur, maar kunnen gemakkelijk in andere kamers van je woning gebruikt worden. Een landelijke kapstok in je slaapkamer, de woonkamer en zelfs in het toilet is niet alleen super handig, maar zelfs hartstikke trendy!

Een praktisch stukje design in huis

Een boekenkast zal in menig huis geen onnodige luxe zijn. Vaak gebruiken we de boekenkast niet alleen waarvoor het ding is bestemd, de boeken, maar plaatsen we er foto’s in of op en gebruiken we hem als opbergplek voor belangrijke documenten. Het is een functioneel stukje meubilair waar we vaak heel lang gebruik van maken. Nadeel van een kant en klare boekenkast is dat deze vaak net niet goed past op de plekken die we ervoor in ons huis hebben gereserveerd. De kast die we zo mooi vinden, is te groot, te hoog of juist te laag en te klein. Een alternatief kan dan zijn om een boekenkast op maat te kiezen. Je weet dan zeker dat de kast precies past op de betreffende plek in je woning en sluit daarnaast naadloos aan op de uitstraling van het door jou gekozen interieur.  

De prijs van een kast op maat hangt af van verschillende factoren, waarbij de afmeting en het materiaal dat je voor de kast wilt gebruiken de belangrijkste factoren zijn. Daarnaast kun je verschillende soorten afwerkingen kiezen. Denk hierbij aan klap- of schuifdeuren of een compleet greeploos systeem. Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in het inbouwen van maatkasten. Zij kunnen je vaak goed adviseren en meestal ook een aantal verschillende voorbeelden laten zien.