Het beginnen van een eigen horecabedrijf, hoe?

0
521

Je droombaan. Dit kan van alles zijn. Tandarts, docent, bouwvakker, of het starten van een eigen bedrijf. Veel mensen dromen van een eigen restaurant beginnen. Er zitten hier natuurlijk wel wat regels aan verbonden. Je kan helaas niet zomaar een pand kopen en beginnen met je zaak. Ben jij een starter in de horeca en heb je behoefte aan wat tips? Lees dan zeker verder.

KVK

Het eerste wat je doet als je een eigen zaak begint, is je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is niet alleen handig, maar ook verplicht. Dit doe je uiterlijk een week na je start en kost eenmalig 50 euro. Na de inschrijving zal de Kamer van Koophandel je automatisch doorgeven aan de Belastingdienst. Want jawel, die er ook bij kijken. Je hoeft dit dus niet apart nog te regelen.

Onmisbaar

Als je een restaurant gaat beginnen, zijn er natuurlijk een aantal standaard meubels die je nodig hebt. Denk aan tafels, stoelen, een bar, barkrukken, ga zo maar door. Maar niet alleen de meubels zijn belang, ook attributen zoals een wijnkoelkast, normale koelkasten, een oven, keukenmateriaal, etc. Zeker de koeling, onder andere een wijnkoelkast, is van belang. Dit moet je natuurlijk allemaal zelf gaan kopen en gaan installeren. Installeren zou je ook kunnen laten uitbesteden.

Inkopen doen

Op het moment dat je alles een beetje voor elkaar hebt en het restaurant in volle bouw is, is het tijd om de administratieve zaken te regelen. Alles wat je in je restaurant gaat verkopen, moet natuurlijk ook ingekocht worden. Dit ga je niet zelf even elke week in de supermarkt doen, maar daar heb je een inkoper voor nodig. Denk aan de Makro en de Sligro. Dit zijn groothandels waar alles in grote hoeveelheden wordt verkocht en voor een goedkopere prijs. Toch moet je dit dan nog zelf gaan halen. Niet ieder bedrijf heeft hier tijd voor of wil hier tijd voor maken. Daarom kan je altijd een inkoopbedrijf inschakelen en daar een samenwerking mee regelen. Zo’n samenwerking bestaat vaak uit levering.

Menukaart

Als je de inkopen een beetje op een rij hebt, moet je natuurlijk wel een menukaart hebben. Elk restaurant heeft een aantal standaard gerechten op het menu waar altijd uit gekozen kan worden. Je bent zelf als eigenaar van de zaak vrij in hoe je dit voor je ziet en wat je allemaal wil verkopen. De menukaart kan je laten ontwerpen door een grafische ontwerper waardoor dat er ook professioneel uitziet.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.