ons mooie woonboerderij

0
635

De woonbladen staan vol met leuke inrichtingen. Sommige stijlen worden zo goed gepresenteerd dat je spontaan verliefd wordt en het zelf ook wilt introduceren in je eigen huis. Vorig jaar kochten wij een oude boerderij, echt een klus woning zoals men dat noemt. Zowel ik als mijn man zijn erg handig en vinden het dan ook een leuke uitdaging om alles zelf op te knappen. We hadden nog een tijdje de huurwoning aangehouden maar nu de boerderij zo goed als af is, kunnen we inmiddels gaan kijken naar de inrichting van ons eigen boerderij en hopen we snel de huur op de kunnen zeggen.

 

 

Eerst de grote elementen aanschaffen

Mijn man zei, geheel terecht, dat eerst de grote elementen in huis aangeschaft moeten worden. Mijn man begon als eerste over de vloer, hij zou graag een parketvloer willen hebben. Ten eerste instantie had ik mijn zinnen gezet op een pvc-vloer, dit omdat het ook in betonlook kon. Na een lang gesprek en verschillende mogelijkheden te hebben bekeken, bleek de parketvloer toch de beste optie te zijn. We zijn namelijk erg gehecht aan duurzame producten en vinden de herkomst van de producten ook iets om op te letten. De goedgekeurde parketvloeren zijn dan wel iets duurder maar de vloeren gaan dan ook wel langer mee.
Naast de vloer heeft mijn man ook gelijk gekeken naar meubels, hier zit vaak een lange levertijd aan vast. Eigenlijk vind ik meubels uitzoeken nog vele malen lastiger dan een vloer. Nu moeten we de nieuwe meubels ook aanpassen aan de nieuwe parketvloer.

 

 

Een dagje alles bestellen

We besloten het klussen voor een dagje neer te leggen om op internet alle materialen te bestellen voor de vloer en meubels. We wisten al welke stijl we aan wilde houden in huis, dit gebaseerd op een woonblad. De parketvloer wordt een visgraat vloer, in een lichte kleur hout. De randen, dus vlak naast de plinten, wordt een zwarte rand verwerkt. De bank wisten we al vrij snel, dit wordt een donkergroene suède bank. Voor het eetgedeelte bij het kookeiland wilde we een glazen tafel, dit vanwege de ruimte die je hiermee creëert op het oog. De vorm is vierkant. De eetkamer stoelen zijn de kleur cognac en daarin komen kussens in dezelfde kleur van de bank. Wij houden van strak en huiselijk. Alle materialen worden binnen nu en 6 weken geleverd, de vloer uiteraard als eerste. Wij kunnen niet wachten om het eindresultaat te tonen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.