Je huis groter maken, met spiegels!

0
622

We zitten allemaal in quarantaine thuis, work from home is volop in gang, en met het hele gezin zitten we op elkaars lip. De muren komen inmiddels op ons af, en het devies is duidelijk: we hebben meer ruimte nodig. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je huis groter te maken. Je kan verhuizen, je kan een aanbouw maken, je kan een muurtje doorslaan, of je kan spiegels plaatsen.

Tot in het oneindige

Het is een ontzettend makkelijke, maar slimme oplossing om in ieder geval de schijn te doen creëren van een groter huis: het plaatsen van een aantal spiegels. Koning Lodewijk de 14e van Frankrijk had dit ook al in de gaten, en heeft in zijn paleis, het Kasteel van Versailles, ook een aantal spiegelkamers laten maken. Deze kamers leken hierdoor oneindig, en dit was dan ook een effect waar hij erg trots op was en graag liet zien aan zijn gasten.

Nou raden we niet aan om al je muren van je kamers te behangen met spiegels, maar het effect van een grotere kamer heeft zeker een meerwaarde binnen je huis. Denk vooral eens na over de ruimtes in je huis welke je eigenlijk net te klein vindt. Bijvoorbeeld je hal of je slaapkamer. Hier kunnen een aantal spiegels erg goed bij helpen.

Op maat gemaakt

Als je een spiegel van formaat wilt, dan is het een goed idee om deze op maat te laten maken. Heb je bijvoorbeeld een wand in de hal die je graag volledig zou willen ‘bespiegelen’, dan is het een goed idee om deze op maat te laten maken. Denk vooral ook na over de installatie! Zo’n grote spiegel op maat gemaakt moet goed bevestigd worden, en het heeft wat werk nodig om dit te doen. Ons advies: laat het vooral aan een professional over, dan zit er meestal ook nog een garantie bij. Zo weet je in ieder geval zeker dat de spiegel niet per ongeluk los komt en naar voren valt.

Een slag kleiner

Wil je nou niet de hele wand vol hebben met een grote spiegel, maar ben je wel toe aan het mooie effect ervan, overweeg dan een spiegel die juist precies boven een bepaald meubelstuk past, zoals bijvoorbeeld het dressoir in de gang. Met een ovale spiegel krijg je nog steeds dit mooie effect, maar hoef je niet de hele wand te beplakken. Ook deze spiegels zijn op maat te maken, dus het maakt niet uit hoe groot je meubilair is waar het boven komt te hangen, alles is te maken!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.