Beveilig je huis tegen inbraak met mismachines!

0
557
mistmachines

Veiligheid is een lastige kwestie. Vaak gaat het niet zozeer om de daadwerkelijke meetbare veiligheid in de vorm van statistieken, maar meer om een gevoel. En dat gevoel is belangrijk om baar te luisteren. Al woon je in een geweldig goede buurt, en hoor je van iemand die heel ergens anders woont dat er een heftige inbraak is geweest of een ander ongeval, dan gaat er toch iets kriebelen. Terwijl iemand die in een erg criminele of onveilige buurt woont maar zelf van niks hoort zich misschien wel nergens zorgen om maakt. Kortom, luister naar je gevoel! Ook al heb je er misschien geen enkele gegronde reden voor, als jij je onveilig voelt is dat het investeren waard. Hoe houd jij je woning veilig?

Sloten achterhaald

Extra sloten op je deur: de meest klassieke vorm van beveiliging, maar helaas steeds meer onthaald. Als iemand je deur niet doorkomt is er altijd wel een andere manier om binnen te komen. Sloten op je ramen zijn dan nog een optie, maar als iemand echt binnen wil komen hou je dat met een slot natuurlijk niet zomaar tegen. Moderne beveiliging is daarom tegenwoordig meer gericht op het op tijd spotten van problemen en de misdadiger wegjagen voordat die schade aan kan richten.

Een beveiligingscamera

Tegenwoordig wordt het steeds populairder: een camera bij de voordeur die jou vertelt wanneer er iemand is gedetecteerd. Als je weet dat er bezoek komt kun je dit natuurlijk negeren, maar als er ‘s nachts een melding komt is het wel handig om even te gaat kijken. Soms blijkt het niks te zijn en dan kun je weer lekker gaan slapen. Maar als je iets verdachts ziet kun je meteen de politie bellen – een betere Het alarm wat af gaat zou de indringer weg moeten jagen.

Een mistmachine

Maar als bovenstaande niet voldoende is, zijn er gelukkig andere oplossingen. Mistmachines bijvoorbeeld zijn ontworpen om de misdadiger het zicht te ontnemen. Als er iemand is gespot voor je deur krijgt de mismachine een seintje. Er komt mist uit waardoor de inbreker niet meer goed kan zien wat hij doet, waardoor het moeilijk wordt om binnen te komen. Er zijn verschillende varianten, in verschillende maten voor verschillende ruimtes. De mist is niet schadelijk, dus je doet er geen kwaad mee. Het is de meest werkzame en effectieve beveiliging tegen inbraak. Want wat een dief niet kan zien, kan hij ook niet stelen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.