Een rolcontainer huren voor je bedrijfsafval, dat ruimt lekker op!

0
402

Een rolcontainer huren voor je bedrijfsafval, dat is een goed idee. Als ondernemer heb je namelijk lang niet altijd zomaar een container bij je bedrijf staan die automatisch wordt geleegd. Je zult dit zelf moeten regelen. Maar voor welke soort afval moet jij een rolcontainer huren? Dat is maar net afhankelijk van wat voor bedrijf jij runt. Het is wel belangrijk dat je de juiste rolcontainer huurt. We hebben in Nederland een strenge regelgeving op het gebied van het scheiden van afval en uiteindelijk is de juiste rolcontainer huren dan ook beter voor je portemonnee. Ondernemen is al een dure aangelegenheid, als je dan ook nog eens de hoofdprijs moet betalen voor het afvoeren van je afval, dan zinkt de moed je in de schoenen.

Een rolcontainer huren? Breng je afvalstromen in kaart

Ieder bedrijf is weer anders. Natuurlijk kun je een zorginstelling, een winkel en een garage niet met elkaar vergelijken. Maar ze hebben één ding met elkaar gemeen: er ontstaat in al deze bedrijven afval dat zal moeten worden afgevoerd. Per branche is het soort afval natuurlijk weer net even anders. Zo zul je in een garage maar weinig GFT-afval hebben, terwijl dat in een zorginstelling wel echt een hot item kan zijn. Het is dus verstandig om, voor je een rolcontainer huren gaat, je afvalstromen in kaart te brengen. Aan de hand hiervan kun je bepalen welke rolcontainers je nodig hebt.

Kies de rolcontainer die past

Heb je verschillende rolcontainers nodig, voor papier en karton, voor plastic verpakkingsmateriaal, voor GFT-afval, voor restafval en voor gevaarlijk/chemisch afval? Maar heb je niet de mogelijkheid om deze buiten te stallen, bijvoorbeeld omdat je in een winkelstraat of een beschermd stadsgezicht gevestigd bent, dan zul je een oplossing moeten vinden. Kies dan bijvoorbeeld voor wat kleinere rolcontainers die maar een klein deel van je magazijn in beslag nemen. Veel rolcontainers passen gewoon door een reguliere deuropening en kunnen dus gemakkelijk naar buiten en weer naar binnen worden gereden. 

Ook vertrouwelijk papier kan veilig worden afgevoerd

Vertrouwelijk papier, zoals contracten, overeenkomsten, financiële gegevens en personeelsdossiers mag niet zomaar in de oud papierbak belanden. Je wilt immers niet dat er nog iemand de gegevens kan inzien nadat jij ze weg hebt gedaan. Er is gelukkig ook een mogelijkheid om vertrouwelijk papier af te laten voeren. Dit wordt op de juiste manier afgevoerd en vernietigt. Met inachtneming van de regels rondom de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Europese richtlijnen. Dat is een fijn idee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.