Verschillende manieren om je spaargeld te investeren

0
343

Van oudsher is veel mensen aangeleerd dat sparen loont. Tegenwoordig is dit niet helemaal meer waar. Natuurlijk is het beter om je geld te sparen dan om je geld allemaal uit te geven, maar hier zit wel een kanttekening aan. Het is namelijk zo dat de inflatie de laatste tijd ontzettend hard is gestegen en dat je praktisch geen rente meer krijgt op je spaargeld. Als je een grote spaarrekening hebt, kan het zelfs zo zijn dat je te maken hebt met een negatieve rente waardoor je moet betalen om geld op de bank te zetten. Dit alles maakt dat het eigenlijk helemaal niet meer zo voordelig is om je geld op de bank te zetten. Het wordt immers ieder jaar een stuk minder waard waardoor je koopkracht afneemt. 

Door deze ontwikkelingen zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om hun geld te beleggen. Dat is niet gek aangezien je hiermee rendement kunt behalen en dit ervoor zorgt dat je geld meer waard wordt in plaats van minder. Wel loop je hiermee natuurlijk een risico aangezien je niet gegarandeerd winst maakt als je je geld belegt. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over op welke manier je je geld kunt beleggen zodat je wel een goed rendement behaalt. In deze tekst vind je twee manieren waarop je dit kunt doen. 

Investeren in vastgoed

Je kunt je geld op dit moment goed beleggen in vastgoed. De wetgeving is hier in Nederland vrij makkelijk in en je hoeft niet per se genoeg spaargeld te hebben om de volledige prijs van een huis te betalen als je wilt beginnen met investeren in vastgoed. Dat komt doordat je een hypotheek kunt aanvragen als je een huis wilt kopen als belegging. Je moet dan natuurlijk wel een goed plan hebben met het huis en een inkomen dat voldoende is om de kosten van de hypotheek te dekken als het huis om de een of andere reden niet verhuurd is. Wees daarom goed voorbereid voor je je huis gaat verhuren. Vastgoed investeren is moeilijker dan veel mensen denken omdat er veel bij komt kijken. Gelukkig zijn er platforms die je hier wegwijs in kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen woning verhuren Utrecht.

Investeren in aandelen

Het is ook mogelijk om je geld in aandelen te investeren. Als je hier geen verstand van hebt, is het verstandig om te beginnen met het kopen van een indexfund of etf. Hierdoor investeer je niet direct in individuele aandelen, maar meer in hoe de aandelenmarkt zich ontwikkelt. Dit is fijn om mee te beginnen aangezien je hier zelf nog relatief weinig kennis voor nodig hebt. Als je verder wilt gaan met het investeren in individuele aandelen van bedrijven, is het verstandig om eerst zo veel mogelijk kennis op te doen en vervolgens te beginnen met kleine bedragen.