Wat je moet weten over zakelijke zonnepanelen

0
609

Kijk eens goed om je heen wanneer je buiten bent. De kans is groot dat je op minstens één gebouw zonnepanelen ziet zitten. Steeds meer mensen zien de voordelen in van zonnepanelen; zowel consumenten als ondernemers. In dat laatste geval is het met betrekking tot de Wet Milieubeheer interessant om de overstap naar zonnepanelen te maken. Volgens die wet moet namelijk ieder bedrijf dat meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt energie besparen. Dat kan heel goed met het opwekken van mkb of grootzakelijke energie met behulp van zakelijke zonnepanelen. In dit artikel lees je meer over zonnepanelen voor je bedrijf en wat er zo voordelig aan is.

Hoe werken zonnepanelen precies?

Met zonnepanelen wek je je eigen groene zakelijke stroom op. In Nederland vinden steeds meer mensen het belangrijk om iets te doen aan duurzaamheid. Door zelf aan de slag te gaan met het opwekken van duurzame energie draag je al een steentje bij aan een beter milieu. Zonnepanelen werken met behulp van een omvormer: de panelen vangen de zonnestralen op, terwijl de omvormer voor de verwerking zorgt. Die omvormer zet de zonnestralen als het ware om in energie waar je in je kantoor- of bedrijfspand gebruik van kunt maken. Hoeveel zonnepanelen je precies nodig hebt voor je onderneming hangt af van je jaarlijkse energieverbruik. Ook wordt er gekeken naar de manier hoe de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Zonnepanelen die op het zuiden staan wekken aanzienlijk meer stroom op dan zonnepanelen die meer richting het westen, noorden of oosten staan. Zoals men eerder een tuin op het zuiden wilde, willen ze nu massaal een dak op het zuiden. Zonnepanelen bieden namelijk talloze voordelen.

Groene energie door zonnepanelen voor betere wereld

Het grootste voordeel van zakelijke zonnepanelen aanschaffen is natuurlijk het feit dat je er groene energie mee kunt opwekken voor je bedrijf. Zoals je misschien wel weet, is groene stroom beter voor het milieu en de wereld dan standaard grijze energie. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe beide vormen van stroom worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij, een stof die schadelijk is voor het milieu. Kijken we naar de productie van groene stroom dan zien we dat de hoeveelheid uitstoot van CO2 veel minder is. Wat betreft duurzaamheid wordt er ook gekeken naar de energiebronnen waaruit beide soorten energie worden gehaald. Bij grijze energie zijn dat fossiele bronnen, zoals steenkool en aardolie. Dit zijn bronnen die op een dag op zullen zijn als we er uit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene stroom wordt daarentegen gehaald uit natuurlijke bronnen die onuitputtelijk zijn, zoals de zon en de wind. Uiteindelijk is dat veel beter voor het milieu. Op energie-zakelijk.nl lees je hier meer over.

Gratis zakelijke energie door zonnepanelen

Een ander groot voordeel van het hebben van je eigen zakelijke zonnepanelen is het feit dat je wanneer je de investering eruit hebt profiteert van gratis groene energie. Dat zit namelijk zo: om zonnepanelen aan te schaffen moet je een (flinke) investering maken. Die investering is meestal een paar duizend euro. Vervolgens wek je met je zonnepanelen energie op uit zonnestralen. Zonnestralen kosten helemaal niks, waardoor je gebruik maakt van gratis stroom. Normaal gesproken zou je iedere maand een bepaald bedrag betalen voor je zakelijke energierekening – met zonnepanelen hoef je dat bedrag niet meer te betalen. Na een aantal jaren heb je op die manier de investering eruit en maak je vervolgens gebruik van gratis zakelijke energie. Zo simpel is het! Het is dan ook niet heel gek dat menig ondernemer ook juist voor die reden voor zonnepanelen kiest. De wereld iets verduurzamen én geld besparen is natuurlijk een gouden combinatie.