Welke voordelen een online drogisterij met zich meebrengt

0
784

Er zijn producten waar je absoluut niet zonder kan. Producten die je gewoon in huis moet hebben. Je kan dit soort producten zien als essentieel en vind je voornamelijk in drogisterijen. Dan kan je denken aan tandpasta, deodorant en shampoo. De consument kan tegenwoordig niet zonder drogisterij, maar waarom helemaal naar het centrum reizen als je ook al deze producten gewoon online kunt bestellen bij een online drogisterij?

 

Leuke aanbiedingen scoren bij een online drogisterij

Wat het leukste is aan drogisterijen zijn de aanbiedingen. Dat geldt voor een drogisterij in de winkel, maar vooral ook bij een drogisterij online. Ze lijken er voor gemaakt te zijn. Zodra er aanbiedingen zijn, zijn wij als consument er als de kippen bij. Online zijn aanbiedingen nog meer zichtbaar en is er de neiging om nog meer te kopen dan dat er bij een gewone drogisterij wordt gedaan. Wat ook een grote rol speelt is dat je al die koopjes niet mee naar huis hoeft te sleuren. Zo’n grootverpakking van shampoos wordt gewoon aan huis geleverd. Volume, gewicht en gemak spelen wat dat betreft geen rol meer en het is simpel bestellen en bezorgen.

 

Er zijn producten die je liever niet afrekent

Sommige mensen hebben er minder last van, sommige mensen meer, het afrekenen van “gevoelige” producten. Dan kun je denken aan condooms, glijmiddel en voor vrouwen zelfs maandverband. Je gaat er gewoon niet graag voor in de rij staan bij een drogisterij. Online drogisterijen, zoals plein.nl, geven dan ook aan dat dat soort producten erg goed verkopen. De consument heeft niet de angst om tijdens condooms kopen een bekende in de winkel tegenkomen, want alles wordt vanuit huis besteld. En het wordt heel discreet door de bezorger afgeleverd. Ideale uitkomst voor de meeste consumenten.

 

Is je favoriete product uitverkocht?

Je merkt het snel genoeg fysieke winkel drogisterijen dat de schappen er vol zitten. Eigenlijk wel een beetje te vol. Er is nooit genoeg ruimte voor alle producten om in de schappen te zetten. En elk jaar komen er weer allerlei nieuwe producten bij. Daardoor kan het probleem ontstaan dat jouw favoriete product de winkel wordt uitgehaald. Niet bij online drogisterijen, want die kunnen een zo groot mogelijk assortiment aanbieden, omdat de meeste producten vanuit een distributiecentrum worden verkocht. Producten hebben een stuk minder last van ruimtegebrek en online drogisterijen laten doorgaans producten langer in het assortiment zitten.