Wil je erop uit?

0
348

Toe aan vakantie? Iedereen heeft een zwaar jaar gehad en is toe om er even tussenuit te gaan. Waar dat naartoe is, maakt niet zo heel veel uit, als we maar even weg zijn uit onze oude vertrouwde omgeving. We hebben behoefte aan een nieuw uitzicht, want even los komen van je omgeving betekent even los komen van je dagelijkse sleur, verantwoordelijkheden en belemmeringen. Of je nou even geen zin meer hebt in de dagelijkse Zoom meeting va kantoor, hetzelfde uitzicht van je huis met de bijbehorende regen of als je gewoon even iets anders wilt, dan raden wij aan om een stedentrip te doen. Een stedentrip is een korte vakantie, vaak maar een paar dagen, waarbij je een stad in een ander land aandoet. Dit zijn vaak bekende grote steden zoals Barcelona, Parijs, Budapest, of Wenen. Je kan natuurlijk zelf kiezen waar je naartoe wil; ook de kleinere steden kunnen juist leuk zijn en iets meer rust bieden. Als je weg wilt uit een drukke stad zoals Amsterdam raden wij je aan lekker een stedentrip te doen naar de bergen en de rust op te zoeken. Wil je juist zon en hitte? Plan een stedentrip naar een stadje aan de kust. Wil je juist levendig gebruis, nieuwe mensen en cultuur snuiven? Kies dan een grote stad in het buitenland en ga naar musea's, doe een tour en leer de lokale bevolking kennen.

Waarom eruit?

Te lang op een plek blijven wordt vaak saai, en zeker in een tijd waarbij je minder kunt reizen en je zelfs vanuit huis werkt krijg je zin om even van omgeving te veranderen. Ze zeggen dat 'absence makes the heart grow fonder',  wat betekent dat iets even missen ervoor zorgt dat je juist het weer gaat waarderen. Even weg zijn van je huis kan er voor zorgen dat je je eigen plekje weer gaat missen en meer gaat waarderen. Sowieso is het goed en gezond om af en toe even van omgeving te veranderen, om even ertussenuit zijn en te resetten. Daardoor krijg je even weer rust in je brein. Dan kun je even de rekeningen en boodschappen loslaten, en gewoon genieten van de nieuwe invloeden en prikkels die je binnenkrijgt. Denk aan een heerlijke bosgeur, het geluid van vogeltjes en rust. Of misschien wel zand onder je voeten, en de golven zien. Of wellicht wil je liever gezelligheid, gekleurde lampjes en muziek horen! Verandering van spijs doet eten, zeggen ze wel.

Erop uit.

Een stedentrip kun je zo lang of kort maken als je zelf wil. Vertrek op vrijdag, en kom zondag weer terug zodat je maandagochtend je collega's kunt vertellen hoe het in Portugal was dit weekend, of maak je reisje iets langer en ontdek Florance, Venetië, of Oostenrijk. Verander van de ene op de andere dag je uitzicht, en het hoeft allemaal niet ver te zijn of veel te kosten. Je kunt simpelweg beslissen om iets meer te zien van de wereld en andere culturen te leren kennen, en je kunt elk weekend gaan als je dat zou willen. Waar wil jij als eerste heen?

 

 

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.