De beste raambekleding in jouw huis

0
429

Bij een huis vinden veel mensen het belangrijk dat er lekker veel lichtinval is waardoor ruimtes groot en open lijken. Hoewel dit natuurlijk erg mooi is, gaat dit wel ten koste van je privacy. Als er overal ramen zijn kan iedereen immers erg makkelijk naar binnen kijken. Gelukkig kun je hier van alles tegen doen en kun je alsnog veel lichtinval hebben, zonder dat iedereen naar binnen kan gluren. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties voor raambekleding, dat het soms maar moeilijk kiezen is. Je moet natuurlijk ook op ontzettend veel verschillende dingen letten. Ten eerste moet het goed bij je interieur passen, maar ook voor verschillende ruimtes is de kans groot dat je voor een ander soort raambekleding kiest. Zo kun je in een badkamer beter niet kiezen voor plissé gordijnen, de kans is namelijk groot dat deze telkens nat worden aan de onderkant. Een optie die beter geschikt is voor de badkamer zijn bijvoorbeeld zwarte jaloezieën. Naast plisse gordijnen en zwarte jaloezieën zijn er nog veel meer opties waar je voor kunt kiezen. In dit artikel gaan we wat dieper in op verschillende soorten raambekleding, zodat jij in elke ruimte van je huis de beste keuze kunt maken.

Rolgordijnen

Een populair soort raambekleding zijn rolgordijnen. Rolgordijnen zul je wellicht minder vaak terug zien in de woonkamer, maar voor je slaapkamer zijn ze erg geschikt. Je hebt met rolgordijnen geen last van klapperende gordijnen. Ook zijn er veel verduisterende rolgordijnen te vinden, waardoor je ‘s avonds geen last hebt van lantaarnpalen of in de ochtend wakker wordt van de eerste zonnestraal en dat is goed om te weten.

Houten jaloezieën

In huizen met een modern interieur zie je steeds vaker houten jaloezieën terugkomen in de woonkamer. Zeker voor ramen die vanaf het plafond naar de grond lopen geeft dit een erg mooie en chique look aan de woonkamer. Ook zijn bijvoorbeeld zwarte jaloezieën erg handig, omdat je zelf kunt bepalen hoeveel licht je naar binnen laat. Je kunt ze namelijk omhoog trekken, maar je kan de jaloezieën ook kantelen, waardoor er een lichtstrook naar binnen schijnt.

Waterbestendige raambekleding

Ook in je badkamer heb je natuurlijk raambekleding nodig. Omdat het in je badkamer vaak vochtig is, is het wel belangrijk dat je kiest voor raambekleding die hier tegen kan. o kun je bijvoorbeeld kiezen voor aluminium jaloezieën, een vouwgordijn of klassieke polyester paneelgordijnen. Niet alleen zijn deze soorten raambekleding praktisch, het maakt je badkamer ook nog eens helemaal af.