Wanneer moet je je voegen vervangen?

0
390

Je voegen vervangen in onvermijdelijk. Hoe goed het ook is gedaan, soms moet het gewoon gebeuren. De omstandigheden waar ze onderhevig aan zijn maken het gewoon zo dat je af en toe wat werk zult moeten verrichten om het allemaal in orde te houden. Wanneer je je voegen moet vervangen? Dat lees je hier. Mocht ej toch nog meer informatie over willen weten, dan is het aan te raden om dit op te zoeken.

Voegen zijn gebarsten en vallen uit elkaar

Hopelijk is je voeg nog niet zover, maar als je voeg zichtbaar gebarsten is en tussen je tegels of stenen begint uit te komen, is het tijd om het te vervangen. Zorg ervoor dat je je hele oppervlak evalueert en identificeert of het specifieke gebieden zijn of het hele oppervlak waar het voegmiddel het laat afweten. Als het slechts op één plek voorkomt, kun je misschien een deel van de voegen repareren en de rest intact laten.

Scheuren na reparatie

Als je het voegmiddel hebt vervangen en de scheuren zijn teruggekomen, kan dit een teken zijn van een veel groter probleem: een probleem met je ondergrond of tegellijm. Tegels kunnen hun grip op de ondergrond verliezen en gaan schuiven, wat kan resulteren in gescheurde voegen. Op dit punt is het tijd om een professional te bellen en te kijken of hij je ondervloer kan inspecteren.

Schimmel

Alledaagse vlekken op je voegen zijn vrij normaal als je ze niet onmiddellijk wegveegt, maar schimmelvlekken kunnen meer schade toebrengen aan je voegen. Dit gebeurt meestal in ruimtes waar je voeg herhaaldelijk wordt blootgesteld aan een zeer vochtige omgeving. Zwarte, roze, rode of groene tinten in je voegen kunnen wijzen op een schimmelprobleem. Meestal, en als je het op tijd ziet, kun je het verwijderen met een gewone reiniger, maar schimmel kan zich vastzetten in de poriën van het voegmiddel, in welk geval je misschien een professional moet raadplegen voor service.

Afdichten

Niet alle cement voegen worden afgedicht en bij niet afgedichte voegen is de kans op vlekken, barsten of beschadigingen veel groter omdat ze niet zo goed beschermd zijn. Het sealen van je voegen maakt het ook gemakkelijker schoon te maken en kan de levensduur van je voegen verlengen door te voorkomen dat vocht en vuil in de voegen dringen. Overweeg het sealen van je voegen nadat je deze hebt laten vervangen, reinigen of nieuw heeft laten leggen. Als betaalbare optie kun je je  slechte voegmiddel ook laten onderhouden met een voegmiddel.