Een speelkeuken is goed voor de ontwikkeling

0
554
speelkeuken-1

En nog leuk ook! Want in een speelkeuken kan je kind helemaal zelf verzinnen wat er op tafel komt. Of dat nu een ijsje is of een driegangen-maaltijd, jouw kind bepaalt dat zelf. En natuurlijk neem jij lekker een hap lucht van de neptaart en drink je een slokje neplimonade. Je kind zal je precies vertellen wat hij of zij heeft klaargemaakt in de speelkeuken. Je zult zien dat je kind vooral bezig is met het kopiëren van papa en mama als zij in de keuken staan. Hij of zij zal tegen een jonger broertje of zusje zeggen dat ze niet te dicht in de buurt van de pannen moeten komen “want dat is heet!”.
Speelkeuken

Een speelkeuken prikkelt de fantasie

Je zult horen dat je kind tegen zichzelf gaat praten over de diverse ingrediënten die hij of zij gaat gebruiken. Dan krijg je natuurlijk best vreemde combinaties zoals ijs met zout en peper of een gehaktbal met rijst en sperziebonen. Maar doordat je kind zelf gaat opnoemen wat er gebruikt wordt, wordt niet alleen de fantasie geprikkeld, ook het taalgevoel wordt verbeterd. Je kind zal ineens woorden kunnen zeggen die je nog niet eerder van hem of haar hebt gehoord. Die woorden gebruik jij waarschijnlijk zelf in de keuken, en door het kopiëren van jouw gedrag en teksten leert je kind al meer.

Een kinderkeuken ziet er gezellig uit

Vaak wordt een speelkeuken in de eigenlijke keuken gezet. Je kind heeft dan een eigen hoekje en zal niet te dicht in de buurt van het echte fornuis en de echt gloeiend hete pannen komen. Eigenlijk ben je dan dus samen met je kind aan het koken, zonder dat jullie elkaar in de weg lopen. Veilig, maar toch gezellig. Ook zijn de kleuren van een kinderkeuken natuurlijk veel gezelliger dan die van de echte keuken. Maar zeg nou zelf, je eigen keuken in rood, blauw en geel? Daar krijg je niet écht trek van.

De accessoires voor een speelkeuken zijn plenty

Er zijn zoveel verschillende accessoires te koop voor een kinderkeuken. Zeker wanneer je echt op zoek gaat, weet je niet wat je ziet. De tip van de dag is om accessoires te kopen die óf in de wasmachine óf in de vaatwasser kunnen. Want er komt natuurlijk een moment dat er echt gegeten moet gaan worden uit die minipannetjes en van die minibordjes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.